e_man Creative Commons License 2003.09.25 0 0 381
Izland csodavilág, nincs jelző, amelyet nem überel a valóság. És én maximálisan benne éltem egy hónapig kerékpáros csavargásom során.
Szerencsém volt, a 32 napból 2-3 volt kimondottan szörnyű (kerékpárról-útról letaszító szél, folyamatosan permetező, vízszintes eső, ahogyan Izlandon dukál), 3-4 nap közepesnek mondható, a maradék 23-25 nap káprázatosan szép.
Kitűzött célomat (az 1-es úton körbejárni) teljesítettem (ez kb. 1.500 km), emellett több kisebb kört is tettem. Így jött ki a 2.358 km.
Kempingre 1,5 éjszakát költöttem (összesen 1.000 koronát). Bázisaim (mosakodás, főzés) a kempingek és a benzinkutak voltak.
Nagyjából 24 napot bringáztam úgy istenigazából, így az átlagom napi 100 km volt 80 és 130 szélsőségekkel. Végig sátraztam. Július elején még világosak voltak az éjszakák, többször átgyalogoltam vagy átbringáztam a következő napra, volt úgy, hogy a teljes éjszakát. Aug. elején 11 felé már szürkült.
A bringám rakoncátlankodásai okoztak igazából kellemetlen órákat, éjszakákat.
Bár egyedül vágtam neki, egy-két holtponttól eltekintve ezt nem éreztem hátránynak. A bringacsavargók közül a fiatalok jártak minimum párban, az idősebbek egyedül tekertek. Voltak vissztérő rokonlelkek, ismerősként üdvözöltük egymást és megbeszéltük tapasztalatainkat.
A napokban írom meg a naplómat és a tapasztalataimat. Ezek tömörített változatát felteszem ide.