Thomas_ Creative Commons License 2003.09.24 0 0 122
Ma lattam A Karib-tenger kalozait!

A Karib-tenger kalozai - A Fekete Gyöngy átka

A Karib-tenger kalózai - A Fekete Gyöngy átka

Egy picit tobbet vartam tole, mint amit kaptam. Igazabol egy feltupirozott mesefilm volt, hogy minden korosztaly bekapja a csalit. De szamomra nem adott tobbet, mint pl. a Harry Potter, sot... szerintem eredetisegben es otletekben joval alatta is maradt!

A gonosz, elátkozott kalózok

Azt hittem majd olyan pergő lesz a története, olyan magaval ragado a hangulata, mint a Mumianak, ehelyett a film vegig docogott, sekelyes kis tortenete pedig ezer sebbol verzett. Egy ido utan mar semmi ujat nem sikerult hozzatenni, csak ismetlodtek a motivumok...

A jó kalózok

Peldaul marha izgalmas az a jelenet, amikor halhatatlan szellemkalozok kardoznak egymassal 15 percen keresztul, kozben jonehanyszor atszurva egymast, aztan ott folytatva, ahol abbahagytak...

Ilyen szépek az elátkozott kalózok

Hogy ne csak a negativumokat emlitsem, a szineszgarda minden elismerest megerdemel. Johnny Depp elete talan legjobb alakitasat nyujtotta a kicsit bolondos kalozkapitany szerepeben. Ez a legkidolgozottabb karakter, tiszta jutalomjatek neki!

Johnny Depp

Geoffrey Rush-tol megszokott magas szinvonalu alakitast lathatunk, a hangja is szuper volt:) Orlando Bloom es Keira Knightley romanca pedig megfelelo kiegeszitese a tortenetnek.

Orlando Bloom es Keira Knightley

A stab viszont nem mindig allt a helyzet magaslatan, a csatajelenetek elegge kovethetetlenre sikerultek...

Forgatás

Es vegul kiemelnem a filmzenet, Hans Zimmer nagyszeru munkat vegzett, meg mindig cseng a fulemben a fotema!

Hans Zimmer