Sziasztok!
Én sem írtam még ide a fórumra, de lelkes figyelője voltam mindeddig, és sok hasznos infót kaptam Sartival kapcsolatban. Mi szept. 8-17-ig voltunk nászúton a párommal Sartin, és nekem nagyon tetszett. Utólag is köszi mindenkinek a sok tanácsot és információt. Én is leírom, amiket tapasztaltam, hátha hasznos lehet mások számára, akik ezután készülnek oda utazni :)
Valóban vannak Sartinak jó és rossz oldalai is. A rossz oldala azonban kimerül abban, amit az előttem szólalók írtak: szeptemberben tényleg elég megbízhatatlan az időjárás, és valóban rengeteg a magyar, és emiatt tényleg olykor az az érzése az embernek, hogy egy magyar üdülőhelyen van. Maga Sarti azonban szerintem elég szép és otthonos, kikapcsolódáshoz ideális hely. A tengerpartja szerintem fantasztikus, ha valaki homokos partot szeretne, megtalálja, ha sziklásat, azt is. Vannak csendes, magányos kis öblök, ahol az ember egyedül lehet a kedvesével, és ezek gyalogosan is könnyen megtalálhatók, ha a félsziget csücske felé igyekszünk. És az azért túlzás, hogy igazi görög emberekkel nem találkozik az ember ott, a központtól kicsit távolabb hangulatos kis görög vendéglők vannak, és pl. az egyik kis ABC-ben, ahol mindig vásároltunk, az eladó bácsi egy idő után hol egy-egy barackkal, hol egy öngyújtóval kedveskedett nekünk. Na és ott van a motorbérlős Sassos, akiről már annyi jót olvastam az oldalon, de mindezt csak fokozni tudom. Nagyon-nagyon jó fej volt, akárcsak a nála dolgozó sógora és a sógorának a barátnője, akik szlovákiai magyarok. Vittünk nekik magyar női magazinokat, és egy kis pálinkát, ahogy az oldalon olvastuk, és erre Sassos azonnal bevonszolt minket a műhelyébe, ahol épp vacsorát főzött. Befogott minket is a saláták elkészítésénél, és meghívott, maradjunk vacsorára. Először persze szabadkoztunk, de Sassosnál nincs ellenvetés, végül degeszre ettük magunkat a finomabbnál finomabb görög fogásokkal, mert mint megtudtuk, Sassos eredeti foglalkozása szakács. Másnapra is hívott, hogy menjünk el hozzájuk, és ahányszor csak találkoztunk, mindig frappéval kínált, és abban a szerencsében is részünk volt, hogy megkóstolhattuk a fantasztikus bólét is, amit ő készített. Az utolsó nap elmentünk elbúcsúzni tőle, akkor pedig kaptunk egy üveg bort ajándékba. Szóval hihetetlenül kedvesen bántak velünk náluk, és robogót is valóban csak náluk érdemes bérelni, az árban tényleg mindenkivel megegyezik, és a motorok is jók. Hú, mennyit írtam, pedig még töredékét sem írtam le annak a sok jó dolognak, ami kinnt történt velünk. Egy pár perc múlva folytatom...