sassos.freeweb.hu Creative Commons License 2003.09.24 0 0 589
agi68

A beírásoddal nem értek egyet a következőkkel:
--------------------------------------------------
"Azt elore elmondanam, hogy az ido pocsek volt. A kint eltoltott 16 napombol 12-n zuhogott az eso es hideg volt. Kb 15-20 fok. Ez mar alapban elrontotta a nyaralast, mert esoben megcsak kirandulni sem lehet"

KÖZTUDOTT HOGY A SZEPTEMBER UTÓSZEZON HA SPOROLSZ BENNE VAN A PAKLIBAN , HOGY ROSSZ AZ IDŐ , MI AUG 8-17 IG VOLTUNK , 40 FOK VOLT EGYSZER ESETT AZ ESŐ 2 ÓRA HOSSZÁT.
DE EZ MINDENHOL ÍGY VAN.

"- szinte minden felirat, etlap, iras stb MAGYAR nyelvu"

EZZEL SZINTÉN VITATKOZNÉK MERT ÁLLTALÁBAN 3 NYELVEN VOLTAK ÉTLAPOK , VISZONT VOLTAK OLYAN ÉTTERMEK AHOL CSAKIS KIZÁRÓLAG GÖRÖGÜL VOLT KIÍRVA MINDEN , ÉS A FELSZOLGÁLÓK PINCÉREK IS GÖRÖGÖK VOLTAK.

" ahol kb 100x annyi magyar van, mint gorog "

IGEN NYILVÁN MIVEL ÜDÖLŐFALURÓL VAN SZÓ TÖBB A MAGYAR , DE NE FELEDD BELESZÁMÓLNI A SZLOVÁKOKAT IS , ROMÁNOKAT AKIK SZINTÉN BESZÉLNEK MAGYARUL ÉS MIKOPR MI OTT VOLTUNK SOKAN VOLTAK.
VAGY CSAK SZÁMOLD AZT BALATONON PL: TÖBB A NÉMET TURISTA MINT A MAGYAR.
EZ AZ IDEGENFORGALOM

"ahol a felszolgalok fele magyar"

ITT IS VANNAK UGYANÚGY VENDÉGMUNKÁSOK , MÁSRÉSZT A MEGSZOKOTT SZERINTEM AZ , HOGY TUDJON AZ ILLETŐ VALAMILYEN NYELVET A GÖRÖGÖKKEL MAX ANGOLUL TUDTAM BESZÉLNI.
DE OLYAN ÉTTERMET KELLETT VOLNA VÁLASZTANOD AHOL GÖRÖGÖK VANNAK.

-------------------------------------------------

ahol az etlapokon elso helyen szerepelnek a kovetkezok: rantott csirke sult krumplival, bableves, gulyasleves, milanoi makaroni

IGEN BIZTOSAN EGY MAGYAR ÉTTEREMBEN VOLTÁL.

Ahol a gyermekmunka elfogadott tény(erre sehol másutt nem láttam példát Gorogorszagban).

MIVEL VAN 1 ÉVBEN PÁR HÓNAPJUK HOGY ANNYIT KERESSENEK HOGY LEGYEN EGÉSZ ÉVBEN PÉNZÜK NEM CSODA , DE NE FELEJTSÜK EL AZT AMI MAGYARORSZÁGON IS FOLYIK GYEREKEK SZÜRETELNEK , KAPÁLNAK STB.
A STATISZTIKÁBAN NEM ŐK VANNAK ROSSZABB HELYEN

Ahol az emesztoket az apartmanok frontja ele, a teraszoktól kb 10 centire helyezik el, s olyan kis meretu, hogy 2-3 naponként megtiszteli az ottlakokat a szippantoskocsi, mely irdatlan buzzel, légy-hegyekkel , valamint tartós etvagytalansaggal ajándékozza meg az ottlakokat.

HÁT IGEN A FEKVÉSE A FALUNAK IS KÖZREJÁTSZIK EBBEN , DE ÉN 10-15 PERCNÉL TÖBBET NEM TALÁLKOZTAM VELÜK.

Ahol a tavernákban sok helyen magyar pincérek szolgálnak fel, az itthon megszokott fapofával és unott keppel.

GÖRÖG HELYRE KELL MENNI

S vegezetul ahol ha becsukom a szemem akar Hajdúszoboszlón is lehetnek…

NA LÁTOD NEM KELL ANNYIT UTAZNI

Attól tartok Sarti elsősorban azoknak az utazóknak tetszhet, akik Görögország más részein nem voltak még nyaralni, vagy csak a Sartival nagyjából megegyező kategóriájú Paralian, Olympic Beachen, Stavrosban stb.

EBBEN TÉVEDSZ UGYANIS , SARTI MÁS HELYTŐL ELTÉRŐEN NEM EGY TÚLZSÚFOLT TENGERPARTI RÉSZ AHOL HA LEMÉSZ A TENGERPARTRA NEM TALÁLSZ HELYET.
SZERINTEM ANNAK TETSZIK AKI A KIS MEGHITT FALUKAT SZERETI NEM A TÚLZSÚFOLT HELYEKET.

Sarti nem egy görög falu, hanem egy elkorcsosult apartman rengeteg, ahol minden és mindenki átállt a magyar turisták „igényeinek” kiszolgálására. Az igényeit azért irtam idézőjelben, mert számomra pl az adja meg Görögország varázsát, hogy a pincérrel kézzel és lábbal társalgok, az étlapok fölött elvacillálok, vajon mi mi lehet, ahol hatalmasakat alkudozom a piacon a gorog arusokkal, ahol beülve egy tavernába, gorog emberek koze ülök be és nem 40 honfitársam közé(ami alapban nem lenne baj, ha itthon lenne).
Engem zavar, ha egy „gorog” nyaralohelyen a kirakatokban tokeletes magyarsaggal tuntetik fel az akcios arukat .
Persze lehet, hogy velem van a baj…

NYILVÁN HA MAGYAROK VANNAK TÖBBSÉGBEN ÁTÁLLNAK A MI IGÉNYEINKNEK MEGFELELŐEN , EZEK SZERINT TE CSUKOTT SZEMMEL KÖZLEKEDSZ MAGYARORSZÁGON , ÉS NEM VESZED ÉSZRE AZT , HOGY BALATONON ÉS A FÖBB TURISTA HELYEKEN , NÉMETÜL ANGOLUL VANNAK AZ ÉTLAPOK A MAGYAR MELLETT , A SZOBA KIADÓ TÁBLA SZINTÉN.

A pincer, akinel ELOZO evben egyszer beultunk vacsorazni, amikor egy evre ra, az etterme elott setaltunk el, a nyakunkba borult, ugy orult, hogy ujra eljottunk

AKKOR ODA SEM JÁRNAK SOKAN

A holgy, akitol az anyukamnak egy picike arany keresztet vettem, kiszaladt a boltjabol es megolelt, amikor egy evvel kesobb meglatott minket azt utcan es megkerdezte, hogy tetszett-e a mamamnak a kereszt. Ott a pincer, amikor beultunk vacsorazni es kezzel-labbal probaltuk elmagyararzni, hogy mindenfele tenger gyumolcsot szeretnenk(boszen a tengerre mutogatva es pantomimmal halat jatszva), akkor azt mondta, hogy egy ket szemelyes haltalat javasol HARMUNKNAK es ha gorog salatat rendelunk, akkor ne rendeljunk hozza koretet, mert nem fogjuk tudni megenni(igaza volt…harman nem tudtuk megenni a kétszemélyes tálat)

KIVÁLÓ MEMÓRIA AZ ELADÓ HÖLGYNÉL KÍVÁNCSI VAGYOK AZ ÖNTETET HOGYAN MUTOGATTA EL.

Ahol, amikor bementunk egy boltba es a gorog boltos megkerdezte, hogy honnan jottunk, mikor kiderult, hogy Magyarorszagrol, akkor ugy megropogtatott, hogy nem kaptam levegot es kozben azt kiabalta: PUSKAS OCSI!!! DETARI LAJOS!!!! Majd bepisiltunkJ)))))))))))

SASSOSNÁL SZINTÉN SZERETIK A MAGYAROKAT.

Vagy: a strandon MINDEN NAP láttam honfitársainkat az apartmanbeli lepedőkön es plédeken fetrengeni a parton, s amikor én kiveszem az apartmant, masnap homoktengerben ébredek, mert meggondolatlanul a pléddel takaroztam…
Ezek után végülis nem meglepő a Sarti-i görögök hozzánkállása sem. Az ilyen eseteket sorolhatnám tovább, de nem teszem….minek?

EZ KÖSZÖNHETŐ AZ ÉRTELMISÉGI MAGYAROKNAK.

------------------------------------------------

A Sarti-i Sithon travelrol annyit, hogy kb 5x-i szólásra voltak hajlandóak badni egy második lepedot a kétszemélyes apartmanba, amikor pedig térdig gázoltunk a vízben egy kiadósabb eso után az es lapáttal szedtuk a vizet(minden cucccunk elázott) és segítséget kertunk, arra sem méltatták, hogy válaszoljanak

ÉRDEKES A MI KINTLÉTÜNKKOR KÉT PROBLÉMÁS UTITÁRSUNK VOLT AZ EGYIKNEK A WC-JE A MÁSIKNAK A HÜTŐJE VOLT ROSSZ DE MÉG AZNAO MEGJAVÍTOTTÁK.

Ahol egyedül kedves kiszolgálással és normális méretű adagokkal találkoztam, az a Sithon travel irodájával szembeni Gyros-os volt. Javaslom mindenkinek őket, akik Sartiban nyaralnak!

EZZEL EGYETÉRTEK AZ ADAG IS NORMÁLIS A FELSZOLGÁLÓK IS JÓ FEJEK.
DE MINT MINDENHOL ITTHON IS IGAZ MEG KELL TALÁLNI A MEGFELELŐ ÉTTRERMET AMI SZÁMUNKRA MEGFELEL.

Az AVRA étterembe nehogy bárki menjen, mert iszonyú picik az adagok(egy gyermeknek is kevés), pocsék a kiszolgálás(magyar pincérek), és ráadásul az étteremben egy mocskos, pottyantos wc van. Az áraik olyan magasak, hogy még a Sithon travel által reklámozott 10 vagy akárhány százalék kedvezményt levonva is sokkal drágábbak az árak mint másutt Sartiban. A gorog salata egy teáscsészényi tányérkán érkezett pl…

EZZEL SZINTÉN EGYETÉRTEK EGYSZER VOLTUNK OTT.

Roviden ennzit szerettem volna elmondani, remelem senki nem vett magara semmit, hisz nem rolatok irtam, csupan egy helyrol, mely nektek tetszett, nekem mar kevesbe. De megcsak igy sem igaz. Sarti nem tetszett, de a kornyeke nagyon:)

PERSZE ÉN SEM VETTEM MAGAMRA SEMMIT ELVÉGRE MAGYAR VAGYOK KÖZÖM NINCS SARTIHOZ , CSAK MÁSOK AZ ELVÁRÁSAINK.

Előzmény: agi68 (585)