chEszed Creative Commons License 2003.09.24 0 0 30
Köszi hogy leírtad "majdnem egy ilyen embertől". Mostmár tudom, hogy én csak majdnem vagyok bunkó hgys... Ez tök jó, megnyugtattál.:)

Nem azt montam, hogy a fő jellemző tulajdonságod az arrogancia lenne. Nem ismerlek, mint ahogy te sem engem. De hagyjuk, nem tudom miket éltél át hgysekkel kapcsolatban, hogy ilyeneket írsz.
Csak 1 két dolog. Azt írod: "Holott a hitet Isten adja. Ha csakugyan a Biblia állításait pusztán az ember elhatározása által el lehetne hinni, nem kellenének daruk, sem erőgépek."
"A hit hallásból van, (de szerintem tudod a végét), a hallás pedig Isten igéje (rhema) által." "Isten ADTA mindenkinek a hit mértékét" valóban, de több helyen utal a biblia arra, hogy a hitben lehet növekedni (2kor10:15). Máshol maga Jézus buzdít arra, legyen bennünk Isten hite, higgyünk az evangéliumban, egyszóval nekünk IS van jócskán részünk mindebben. Nem gondolhatod, hogy ma a keresztényeknek csupán azért van szükségük darukra, és emelőgépekre, mert a biblia állításait nem lehet pusztán ember elhatározása által elhinni. Ez csúsztatás, mert ott Jézus nem a faátültetés, és hegyelhordás új technológiájáról beszélt... És én sem erről beszélek.
Amit leírtál az amerikai ún. hit mozgalomra volt jellemző, amikor a szegény emberekre ráfogták, hogy azért szegények, mert nincs elég hitük pl. A Hgy.-ben ez nem egy jellemző dolog. Ez nem így jött át Mo.-ra.Voltak túlkapások, mint ahogy sok más igazsággal is megesett már, ha túlhangsúlyozzák. Ne általánosíts. Ezektől függetlenül a hit, és megvallás igazságai benne maradnak a bibliában. Szívvel hiszünk, nem fejjel, nem csak abban amit kimazsolázUNK, mert ez tényleg vezethet félresikláshoz. De ez egy bibliai igazság félreértése miatt van. Amúgy te hány ilyen embert ismersz akikkel ez történt. És tényleg csak emiatt?Ne ragozzuk túl, és ne magyarázzUNK bele semmit:A Biblia igaz.Pont. Ezért amit olvasok benne elhiszem, és nem kételkedek benne.Pont.
Nem akarok kötekedni VELED.A véleményemet ha van elmondom. Ha ezeket te úgy veszed,hogy beléd rúgnak sajnálom. Amúgy engem nyugodtan lehet pukkasztani:), csak tartózkodj az előző hozzászólásd közepén szereplő "hites" jelzőktől, ha nekem címzel valamit.Üdv!

Előzmény: CSerfa (29)