chEszed!
Igazságtalanságba csomagoltad Haginról való megemlékezésedet.
Rosszul tetted szerintem. Nem sok választ el téged a "cél szentesíti az eszközt" elvétől.
Azt meg magad sem gondolhatod komolyan (nem is értem, miért keresel ilyen gyenge kifogást), mit írsz, hogy "Nem olvastam mindennek utána amit, és amikor írtál." E topicban csak a 21. hozzászólásom volt, hol tanúságát adtam Hagin hamisságának, semmiség lett volna elolvasnod a topicot, mégsem tetted, csak írtad a magadét, igazságtalanul (pl. igazságtalanságod, hogy azt sem vetted észre, nem Hagin halálával kapcsolatban írtam 20-at, nem is törődtél ilyesmivel, csak vádaskodtál).
Nem kéne ilyen könnyedén azt mondanod, amihez kedved van, mert így nehezen fogok hinni neked, ha esetleg vitába szállnál velem. Nálam legalábbis súlya van a szónak, pláne, ha leírtad.
Arrogánsnak én arrogáns vagyok, nem is tagadom. De én érvekkel, tényekkel is igazolni tudom állításaimat, így az arrogáns nem igazságos. Általában a hgysek arrogánsak, mert igazság tekintetében sokszor tehetetlenségüket fedezik arroganciájukkal. Azaz ekkor a legjellemzőbb tulajdonságuk a hgys arrogáns bunkóság. Egyszerűbben arrogáns, és semmi más, azaz egyetlen, fő tulajdonságuk az arrogánsság.
Nekem meg nem ez a fő tulajdonságom, váram, menedékem, mentségem, érvpótlóm.
Az arrogáns bunkó hgysek arrogánsságáról elég sokat írtam (habár így nem fogalmaztam még meg), senki annyit nem rágalmazott, ördöginek, sőt, ördögnek, meg miegyébnek nem nevezett, stb., mint ők.
Lám, most egy majdnem ilyen embertől kapom meg: arrogáns vagyok. De mégis, tagadom, hogy az én legjellemzőbb tulajdonságom az arrogancia, legfeljebb ez is fel-feltűnik, pláne, ha olyan emberekről van szó, mint Derek Prince. Aki persze valami hgys vezetőségi tag. Ezért gondolom, már csak a falkaszellem miatt is kényszert érzel belém rúgni, ez tapasztalat. Mert tapasztalt vagyok, én a jó öreg Derekkel pukkasztottam már nem egyszer a hgyseket, mik gondolkodás, pláne szellem nélkül bevették a Derek-maszlagot, ahogy egyebeket is. Hisz a kiskorú tejen él, mert szellemi érzékei fejletlenek, a szellemet nem érzi, emberek vezetik (annál szomorúbb a tévelyítők tévelyítése).
Ha már megemlékezés, lám, egy veszedelmes eretnekséget te Hagin erényének tüntetsz fel. Hagin egyik fő tanítása, ami a Bibliában van, csak el kell hinni. Holott a hitet Isten adja. Ha csakugyan a Biblia állításait pusztán az ember elhatározása által el lehetne hinni, nem kellenének daruk, sem erőgépek. Hanem a jedilovagoknál sokszorta különb hitmozgalmárok beteljesítenének mindent, amit csak akarnak. Ekkor még az Úrnak sem kéne visszajönni, hiszen Sátán leromlik amúgyis a hitmozgalmárok lábai alatt, ahogy írva is van. Semmi sem indokolná hát az Úr visszajövetelét, vagy ha jön is, ne most jöjjön, itt még kéne élni egy kicsit, ha már bővölködünk, mert oly jó nekünk, hitmozgalmároknak, mindent nekünk adott ég és föld Ura. Csak hinni kell! Mi meg hisszük, hogy a Biblia igaz, megvalljuk, ami csak tetszik, ami meg nem tetszik, az elől befogjuk szemeinket, füleinket meg bedugjuk, szívünket elzárjuk, és arrogáns módon elfojtjuk, kirekesztjük, meg is bélyegezzük a kicsiny hitűeket.
De bizony, nem elég kiolvasni a Varázskönyvből, hogy Uram, írva van, ami nekem tetszik, amit kimazsoláztam, ezt én elhiszem, megvallom, és ez igaz. Ettől még nem igaz, amit a magvallásosok megvallanak. Csak vallják, csak vallják, akár a mágiát gyakorlók, mondogatják, mondogatják, és ha bejön, örülnek és bizonyságot tesznek, ha nem jön be idővel elhallgatják, mert kudarc, mert az szégyen, nem a hitmozgalmárhoz illő. Sok-sok ember kisiklott ezen, beteg maradt, és kárhoztatta magát, mert biztos ő hamis, mert a Biblia, és Isten bizonnyal igaz.
Az csakugyan szerintem is igaz, hogy igaz a Biblia, de ettől még Hagin tanítása hamis, mert nem akarat kérdése a hit, Hagin viszont ezt sugallja. Hanem a hitet Isten adja. Mégpedig a Biblia nélkül is adja, mert a Biblia nem is erre való. Hagin tehát sok-sok embert megtévesztett, félrevezetett, erről olvashatsz sokat különböző hgys topicokban. Sok embert pedig hibáztattak is, mert rosszul hisz, mert biztos valami gáz van vele, stb.
No, én is megemlékeztem Haginról, ez fontos volt, mert fáj nekem a dolog, mert sokáig nagyon szerettem őt. Róla nem is írtam oly keményeket, mint Derekről.
No mindegy.
Mielőtt tovább kötözködnél velem, javaslom, csakugyan nézz kicsit szólásaimra, mert esetleg nem azt kapod tőlem, amire számítasz, én, ha kedvem van, megfelelek. És azzal tán felekezetednek sem használsz. Én nemigen változom (5 éve nyomulok itt), állításaimat eddig még nem tudták cáfolni Derekről, vagy Haginról, vagy a Hgyről, ha neked sikerülne, felettébb elcsodálkoznék...
Ha újat meg nem tudsz mondani ezekről a szerinted "Isten embereiről", nekem kár is írnod, sok nagy cselekedetüket sorolgatnod. Jézus még a nagy csodákat is megengedte, hogy tegyék az Ő Nevében a gonoszt tevők, mégis Ő soha sem ismerte őket, stb. A sok nagy dolog még nem igazolja a tévelyítőt, hanem aki akár egy kicsit botoltatott meg, pláne, ha rengeteget (mint Derek P.) szóval Jézus szerint jobb lenne a malomkő az ilyen nyakába, semmint élveznie hírnevét (hogy sokan jót mondanak felőle).
CSerfa