chEszed!
Igazságtalan vagy, és rád illik, mit másoknak tanácsolsz: mielőtt másokról véleményt mondasz, gondolkodj!
Lásd, én alaposan megfontoltam, amit Haginról, vagy Derek Princeről írtam. Lásd, több, mint egy év telt el e topicban a 4. hozzászólásom, meg 20. között, és nem meggondolatlanság, ami belőlük kitűnik. Amit írtam e két emberről tartom.
De vitáztam is (Derek Princeről), és meg is védtem vélekedéseimet, alaptalan engem arrogánsnak, vagy meggondolatlannak állítanod, egyszerűen igazoltam, ha a Biblia igaz, Derek Prince hamis. Ha nem tudod ezeket vitatni, persze azokban a topicokban (ill. a Szól magazin fórumán), ahol felmerültek, akkor megkérlek rá, ne személyemet piszkáld. Én ugyanis ezt igazságtalannak, kerülendőnek tartom. Afféle Hgys rossz szokás az, ha nem tetszik valaki véleménye hitbeli dolgokban, a személyét kezdik ki, kaptam is tőlük a Fórumon rendesen.
Ha te csakugyan vitatni akarod Derek P-ről., vagy Haginról való vélekedéseimet, ahhoz nem elég ám azt mondogatnod, hogy jó dolgokat is tettek, mert ilyesmiről az Úr is tanított, ez még nem igazolás. Szóval jó lenne, ha azt is elolvasnád, én mit írtam, mivel érveltem, és érveimet vitatnád, nem személyemet kezdenéd ki (vádaskodás, amit velem teszel, igazságtalan), és majdnem dedósszintű (a dedósszintre értem a következő sémákat: de, de, bibibíí, akkor is nagyszerűek, tiszták, igazak ők, hiába mondasz bármit, bibibíí, bizony, bizony, bizony, bibibííí).
Szóval állítom, Kenneth E. Hagin tanítása hamis volt, még ha találni sok igazat is benne. Hamis volt, mert nem különböztette meg az istenit az emberitől, és sok tévelygés, szándékos félrevezetés volt benne.
Ha valaki nem végzi el az igaz megkülönböztetését, tisztántartását, hanem hamissággal keveri, sőt, szándékosan félre akar vezetni, még ha viszonylag kis dologban is (azért a tized nem kis dolog, meg a bővölködéstan), az teljesen hamis a Biblia értékrendje, minősítése szerint.
Aki meg Derekről akar vitázni, keresse meg azt a helyet, ahol ez nem Off, és ott tegye.
CSerfa