chEszed Creative Commons License 2003.09.23 0 0 22
Cserfa!

Cserfa, cserfa! Mindenki majdnem úgy ír Haginről mintha puszipajtása lett volna általános iskolában. Ugyanannyi idős lenne mint ő, és olyan munka állna a háta mögött mint Neki. És mindent tudni vél ami az életében történt innen Magyarországról. És az elköltözése alkalmából mindenféle kritikát fogalmaz meg vele szemben, az ÉLETÉRŐL.
Lehet bírálni az írásait, könyveit, amelyekben tényleg vannak területek amikről nem rendelkezett elég világossággal (Pl.: A bibliai antropológia). De most nem túl ízléses dolog efféle értekezéseket írni.
Én személy szerint prófétának tartom K Hagint, de mindenkit, és mindenki munkáját az Úr ítéli majd meg.
Talán picit több dolgot tudok róla, mint az eddig hozzászólók, noha én is csak'innen Mo-ról, ezért, ha megengeditek pár tényt leírnék.
Tény, hogy elköltözése napjáig AKTÍV szellemi életet élt, összejöveteleken Prédikált Amerika,és Kanada szerte utazgatva;imádkozó életet élt. Rendelkezésemre áll tőle egy prófécia, amit 2003.02.18-án kapott, az egyik bibliaiskolai szeminárium összejövetelén. Ebben az elkövetkező 2003-2005 évekről kapott üzenetet. /Meggyőződésem szerint az Úrtól van, akit érdekel el tudom küldeni in english, vagy akár m.ul is/
1917.08.20-án született, és 17 éves korában csodálatos gyógyulást élt át az Úrtól, közel 70 évet szolgált Krisztus Teste felé 1934-től kezdve.
1974-ben megalapítja a Rhema Bibliaiskolát tulsában (OKLAHOMA). Ebben az iskolában eddig 23 000 diák fejezte be tanulmányait. Az iskola valóban jórészt a tanításaira épült (értsd Bibliaértelmezés,teológia), de ami fontosabb, nem elméleti, hanem gyakorlatias, szolgálatra felkészítő képzést ad, eretnekséget nem tanít,hanem a bibliához való hűség mellett a szentlélekben való járást fontosságát is hangsúlyozza. A világ 13 egyéb országában is alakult RHEMA központ:Ausztriában, Németországban,Indiában, Olaszo-ban, Mexikóban, Peruban, Romániában, Samoán, Szingapúrban, Thaiföldön és Dél Afrikában.
2003 szeptember 14 vasárnap reggel, a reggeli után, az asztalnál ülve rámosolygott feleségére Oretha-ra (64 éves), majd egy sóhajtás után feje az asztalra bicsaklott. Az kardiológiai intenzív osztályra szállították, ahol családja körében még eltöltött pár napot, míg szeptember 19-én 86 évesen de. 7.00-kor hazaköltözött az ÚRhoz. Feleségét, 1 fiát, 1 lányát, 5 unokáját, 8 dédunokáját hagyta hátra.

Életében nagyon tisztán működött a tudomány és a bölcsesség beszéde,a hit ajándéka. sok keresztény, és sok ker. vezető felé szolgált a tudomány beszéde, és a prófétálás által.
Munkássága nem zajlott véka alatt, aki akarta figyelemmel kísérhette szolgálatát, nemcsak magyarul megjelent írásai, hanem angol írásai, ill. a keresztény TV csatornákon (TBN, GODTV1, GODTV2) is sugárzott műsorain keresztül is.
A bibliája margójára ezt a széljegyzetet írta:
"Ha a BIBLIA mondja, akkor elhiszem, elhiszem, és ez elég nekem!"

Ezeket mindenképpen fontosnak tartottam, hogy elhangozzanak(leírattassanak). Mielőtt mások életéről véleményt mondtok (Derek Prince pl. (micsoda arrogancia!)) előbb gondolkodjatok, egy kicsit legyetek szívesek!!!

Előzmény: CSerfa (20)