attila.huszar Creative Commons License 2003.09.22 0 0 4037
Sziasztok!

Tefi írta, hogy hiányolja az új hozzászólásokat, meg egyébként is van egy nyitott kérdésem, úgyhogy gyarapítom egyel a cikkek számát.
Ami az autómat illeti, augusztus végén vettem át, 1.4 16V Prestige (régen Osasis), Királykék alapszín. Az autóról majd később, most kezdeném az átvétellel kapcsolatos érdekességeket. Első megdöbbenésem akkor volt, mikor tudatosult bennem, hogy a vadonat új 0km-es autók a kereskedő telepén kint állnak a szabad ég alatt, derékig érő gazban, vastagon porosan (még az 5mill. Lagunák is). Én úgy képzeltem valahogy, hogy megrendeled, legurul a tarilerről, bemegy, levizsgázik, majd átveszed.
Ennek ellenére az átvétel napján közölték velem, hogy csak holnap vehetem át az autót, mert a "virágpor beleégett a fényezésbe" és át kell polírozni az új autómat. Mondanom sem kell azonnal jeleztem, hogy ez nem tetszik nekem, de erre az volt a válasz, hogy ez teljesen normális dolog, nincs mit titkolni rajta és ez van. Az átvételkor mm2-mm2 re átnéztem a fényezést és teljesen tökéletesnek találtam, ezért nem vetettem fel jegyzőkönyvet az esetről, de hogy úgy mondjam nem volt felhőtlen boldogság az autó átvétele. Átvételkor mondták, hogy az általam választott királykék (alap)szín rendkívűl érzékeny és eszembe ne jussson gépi mosóba vinni az autót. Ezt megfogadva az első mosásnál erre a célra készített automosó kefével és a kapható legdrágább autosamponnal felszerelkezve álltam be az ESSO kézimosó dokkjába, ahol először a nagynyomású pisztollyal, utána az előbbi kefe+sampon "felszereléssel", mintegy simogatva (de komolyan) mostam le az autót, ami ennek ellenére száradás után tele volt apró karcolással.
Jó, ebbe belenyudgodtam, most már nem új autó, ennél csak rosszabb lesz a helyzet. Viszont most hétvégén valószínüleg egy macskától származó karcolást találtam a gépháztetőn, ahol már a fehér színű alapozófesték is látszik ha közelről nézem. Kérdésem hozzátok, főleg a királykék Thalia tulajokhoz: ez tényleg ennyire érzékeny, vagy csak én fogtam ki egy ennyire selejtes fényezést. Volt már sok autóm, de nem emlékszem, hogy bármelyiknek enyire érzékeny lett volna a fényezése. A gond az, hogy ez már akadályoz a normális autózás örömében, mert folyton a fényezéstést pásztázom újabb karcolásokat keresve.

Ennyi a nyűgös rész, egyébként az autóval maximálisan meg vagyok elégedve. Kényelmes, még hátul a gyerekeknek is jut "elég" hely. Viszonylag csendes és nagyon szépen megy, városban klímával bejáratás alatt 8.37 literes fogyasztással. Amit nehezen lehet megszokni, az az, hogy 5 mp alatt 80km/h -val gurul, ami miatt már két FOTO-t is beszereztem, de ez igazából nem az autó hibája.

Tehát összegezve: Kinek milyen tapaszatalatai vannak fényezés ügyben?

Köszi

Atesz