Sziasztok!
No, írtatok pár érdekességet, ezek nem mindegyike felel meg a szín tiszta valóságnak.
1. A GSP által kiírt EPE informacio (esitmated franctudjamicsoda, lényegében a mérési pontosság) csupán tájékoztató jellegű, tehát ehhez mindig hozzá kell adni azt a mérési pontatlanságot, amely a nemzektözi egyezmény szerint a polgári GPS vevők alap "szolgáltatása".
2. Elvileg nem lehetséges, hogy egy (bármilyen) GPS egyszerre 12 műholdat lásson. Nálam egyetlen egyszer volt 11 lehetséges hold (szép együttállás volt), és ebből is csak 9-et látott.
3. A GPS felhasználók figyelmébe ajánlom ezt a linket:
http://www.powerup.com.au/~lornew/oziexp.html
Pompásan támogatott, nagyo sok szolgáltatást nyújtó GPS kiszolgáló szoftver, nagyságrendekkel jobb, mint a Satllite Solutions által a Garminok mellé brutális áron ajánlott Fugawi (vagy hasonló nevű).
4. A DGSP ingyenes. Amikor megveszed a DGSP vevőt (amely nagyjából egy kilós kenyér méretű csöppség), akkor már használat jogdíját is kifizetted. Igazából nem éri meg a fáradtságot, mert egy normális tájékozódóképességgel ellátott ember a GPS tájékoztató jellegű adatai alapján már képes egy kb. 100-150 m-re levő célterületet megtalálni (eddig nekem mindig sikerült).
LUCzI FERencz!
A hozzászólás lényegéből is látszik, hogy a Guards-nál nem értenek a dologhoz. A GPS által kiírt adatokat veszik készpénznek, aminek semmi valóságalapja nincsen.
Példa: fent a dobogókői kilátónál szépen ki van írva a háromszögelési sarokpont koordinátája asszem ezred fok pontossággal. Ezt beütöttem a Garminba, aztán szépen leraktam a kőre (fémre) a GPS, aztán ott hagytam úgy egy percig. Aztán nyomtam neki egy átlagolást (ezt is tudja). Aztán itthon jött a nagy meglepetés, mert a két mért pont, a kiírt 12 m-es relatív pontatlanság ellenére közel 50 m-re volt egymástól!
jpmaster!
Nekem a Lowrence-ekkel csak annyi bajom van, hogy itthon se szervize, se forgalmazója nincs. Meg szerintem egy kicsit macerás a kezelésük. A Garminok iszonyúan egykezesek. [Amugy a link a kezdő oldalra mutat... :-) ]
Big-B! A GPS-12 minden idok egyik legjobb GPS-e, a siklóernyős/könnyűrepülő pilóták többségének ilyen van. :-)
No, ennyit mára a GPS csodás világáról!
Prof