Hát, a topikgazdának majd mondjátok meg, hogy ne nézzen oda! :-) Egyébként ez kecskerím, mert először az utolsó két sort találtam ki. (Ríme gyötör. Melléd mered. Éjszaka-kék. - Rí, megy ő. Törmelék. Meredély. Szakadék.) Aztán ezt csak túl hosszú címmel tudtam volna csak magyarázni, de ha csapok elé pár sort, több értelmet nyerhet.
Klogg, a te négy sorosod is ilyesmi, nem? :-) De jó! A bab-baba meg mitől kecske? És mitől rím?Hiába cserélgetem a betűket, ez nem jön ki. ABBA-baba esetleg. :-) Tudom, most megint kijavítottalak, de pusztán jó szándékból! :-) Egyébként én is elszúrtam a múltkori rímem ritmusát. Egy kis baleset történt "Baleset"-tel, mert a biz szócska benne maradt.
Visszatérve. Ötleteden felbuzdulva kutatást végeztem. (Talán az EU is támogat majd utólag.) Szóval a rímelés kritériuma szerint elvileg 3 betű a minimum egy kecskerímben, ugye? Az első kettő helyet cserél, a harmadik pedig egy magánhangzó. Tehát íme egy minimál-kecske, aki rövidebbet tud, szóljon! :-)
Hadd tippeljek egyet, hogy is hívják a barátnődet!
Ida?
Dia.
GroundZero szép nagy adagot csinált ide nekünk! :-) A torta-bibis, vakondos és vokos nagyon jó!
Nem húzom az időt tovább:
Buta Laci végre lediplomázott
Hülye, mint egy dilis paci.
Mégis, mégis dipis Laci!
Papolás a bukott tanulónak
Apád bizony nem téved.
Ezzel kárba ment éved.
Románc
Itt van Csabám, bókol.
Mondja: babám, csókol.
Egy leszbi csaj csúnya mackót kapott ajándékba párjától, nagy rúzsos csókkal a hátulján
Fene béna kis maci.
Fenekén a bi smaci.
Hunor