groteszk Creative Commons License 2003.09.15 0 0 98
Elkalandozva a topic-ok rengetegében találtam egy hasznos kis listát, mit érdemes megnézni a lakás átadásakor. Bárcsak ott tartanánk már...:)

"a lakasatvetelnel azt tudom tanacsolni hogy nems zabad szegyelloskodni. met ugye az atado szeretne anyival elintezni hogy na ez itt van... ez ott.. a lampa eg... itt irja ala. mondani kell neki hogy allj es az alabbiakat fokozottan nezni:

-festes: foltos, csikos -> jegyzokonyvbe felvetetni hogy a festes csikos fessek le megint

-nyilas-zarok: ablakok, belso ajtok -> nem zarodik, vagy csak nehezen -> allitsak be vagy csere. ajtok zarodnak-e stbstb.

-bejarati ajto: sajna itt az elsoben eleg sokaknak van gondja a bejarati ajtoval... csak egy pelda: a szomszednak a sokponton zarodo bejarati ajto mellett es alatt kiszurodik a feny...

-parketta: maszkalni rajta batran sokat ha mozog csere, ha megvan karcolva csere, ha a burkolatvaltasnal a szego-femlec mozog ragasszak meg.

-kolapok, burkolatok: gazora alatt es ahol gaz cso megy, azalatt fokozottan nezni. nemszokas ugyanis leboritani amikor flexelnek es csunya potyos lesz ha beleeg, raadasul nem eltavolithato.

-viz: csapokat megnyitni aztana wc-t lehuzni... itt az elsoben a viznyomassal a kezdetektol gond van sajnos. :(

-futes: probafutest csinaljatok, ha esetleg nem mondanak

vegul pedig az aranyszabaly: szeloztetni sokat! ugyanis peneszedesre hajlamosak a lakasok, plane telidoben ahol a sarkok a falak szaradasa, a rossz csatorna meg a nedves levego klassz kis peneszedest okozhat. sott okozott sokhelyen (hallottam talan olyat hogy valahol az egesz fal peneszes?)"

Ennyi.Mindenki figyelmébe.
G.