kiring Creative Commons License 2003.09.13 0 0 10

Kedves Paleokrites!

Bencze Márton is, én is, te is - mint mi mindannyian - egy vagyunk a sok hitböl való értelmezök közül. A diploma nem minden, de nem is árt ha van. Én például nagyon örülnék egy teológiai diplomának, mert sokkal több tudásom lenne - igaz, abba már csak reménykedhetek, hogy ez azért nem menne az értelem kárára....

Ne haragudj, a Mária vagy József nemzetségtábláját nem vezetem le, hisz te sokkal több bibliai tudással rendelkezel mint én. Én erröl összevontan csak annyit mondanék - Mária ís, és József is az Áron "családjából" valók - kizárt dolog tehát, hogy ne "tiszta fajok" lettek volna... Erre még nagyon vigyáztak abban az idöben, és erre utal az az ótestamentumi törvény is, hogy "házon belöl ne törjetek csontot" - azaz egy "elindított" génláncolatot ne törjenek meg.

Mózes-Jézus jelentösége? Én azt mondanám hogy egyforma - ami elkezdödött Mózessel, az Jézussal fejezödött be. Mózes Ábrahámmal elvetette a magot, és Jézus a termés...

Pálnak bizony kicsit furcsa - a biblia szemszögéböl - a galatai levele - és ha meg akarjuk fejteni és érteni, akkor a Pál fejével kell gondolkodnunk - vajon miért mondott ilyet, mi volt erre az indítóok, mit akart ezzel mondani, és mit akart ezzel elérni? Az akkor körülményeket figyelem véve lehet hogy volt rá oka...

üdv. kiring

Előzmény: Paleokrites (9)