Kedves ATTee!
Bizony János 8 fejezetében Ábrahám-Jézus páros sántít egy kissé!
Ha jól megfigyelnéd a mondatok el vannak csavarintva, véletlenül?
Nos kövess.....
János 8, 56. Ábrahám a ti atyátok örvendezett, hogy meglátja az én napomat; látta is, és örült../
Na , itt mintha arról lenne szó, hogy Ábrahám látta Jézus napját és nem fordítva!
de erre....
57. Mondának azért néki a zsidók: Még ötven esztendős nem vagy, és Ábrahámot láttad?
No , Jézus nem azt mondta, hogy Ábrahámot látta...., hogy is láthatta volna egy Jézus?...., mégis a zsidók erre kérdeztek volbna rá, mintha azt mondta volna Jézus, hogy látta Ábrahámot? Mem érdekes? Mi indította erre őket? semmi, íz író volt olyan buzgó, hogy belefirkálmányozott, mintha ezzel is bizonyítani igyekezett volna Jézus istenségét, aki öröktől fogva lenne! Hamisítás? Ja ja!
aztán szólalt meg Jézus az író tollából!
58. Monda nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok.
Itt mintha a mondat értelmetlen lenne , miért ez az érzés? mert a mondatnak így kellett volna elhangoznia....;
" Mielőtt Ábrahám lett, én már akkor voltam"
AHHH, de akkor nem jött volna ki a bűvös szó...., a "VAGYOK" !!! mert mintha Mózesnél olvashattuk volnba elöször a " VAGYOK"-ot...., de ez azért fontos, hogy ráutaljon a maszoréta buzgósága, hogy Jézus a " vagyok", vagyis Isten...., no de ez Istenkáromlás, bár a keresztények már rég kimerítették ennek a fogalomnak a bendőjét is!
A szónoki fogások lényege, amit Pál is alkalmazott, hogy a szavakkal játszva szép finoman áttérjen az egy mondatról másik gondolatfonalra, amíg az elözőt szabadon hagyta...., mert nem tudta levezetni azt tisztán és érthetően, avagy nem is akarta, hisz a cél a megtévesztés, a meggyőzés egy általa kiokumulált dologot illetően... Vallásfilozófiának is mondjuk....
Az sem mellékes, hogy Jézus nevű ember vagy 1700 évre rá született Ábrahám után...., ha jók a naptárszámítások a hamisítóknál is!
Máriát árnyékozta meg a magasságos és nem Jézust!
Ami született Máriának, az is áldott lészen, ez nem egyenlő az isteni származtatással!
Üdv: Paleo