unguided Creative Commons License 2003.09.11 0 0 64
Szlejer
Látom elevenbe találhattam, mert kb. 5x-ösére nőtt a melléduma, de sebaj. :-)

Immár nem csak írtam ,de kérdeztem is konkrétan, viszont nem igazán kaptam konkrét válaszokat. No lássuk...

segítek: 48.

Oké. Ott hülyeséget írtam.

...hogyan van az AK-ra rögzítve a hangtompító. :-))

Megnéztem alaposabban, és tényleg lecsavarható a külső cellatömb. Már csak arra vgyok kíváncsi, hogy ezt hogyan lehet elvégezni fölhevült állapotban. Lehet, hogy az azbesztkesztyű jár a hangtompítóhoz, mint némely géppuska-cserecsőhöz? :)

...mi a hibás például abban, hogy ha jön az ellenség, és megcélzom és lelövöm 2 lövéssel, akkor 2 lőszerrel kevesebbem van.

Lássuk be, ez elég gyengécske mellédumálási kísérlet volt. Azt pedig, mivel rontották el a hangtompítós fegyverek szimulációját már leírtam, de úgy látom valahogy elkerülte a figyelmedet.

Csupán a túl kicsi hangra tettél utalást, de nem kötve egyértelműen valamelyik szimulátorhoz, mint ahogy kértem. Így megismétlem a konkrét kérdést: Melyik (konkrét) szimulátorban, melyik (konkrét) fegyvernél, mi a (konkrét) hibás szimuláció. Itt elsősorban a hanghatásokra és a lövések erősségére vagyok kíváncsi.
Aztán továbbra is kíváncsi vagyok (konkrétan ofkorsz :), hogy egy intenzív harcban hogyan lehet csökkenteni a lőszerfelhasználást (feltételezve, hogy ha nem lövöm le az elg-et, akkor az lő le engem).

Áruld el hogyan bocsátkoznál harcba egy kisebb egység tagjaként találkozó ütközetben.

Áruld el nekem, hogy ennek az újabb adag süketelésnek mi köze a témához?

Elárulom. Egyrészt lásd fentebb a kérdést, másrészt másképp megfogalmazva: Ha sok az ellenség ÉS mind képes téged és egységed bármelyik tagját megsemmisíteni, akkor mit csinálsz, ha _nem_lövöd_le_őket_amilyen_gyorsan_csak_tudod_ ???
Merthogy szerinted nem használnak el a katonák ütközetben annyira sok lőszert (mint szerintem), ergo nem lőnek annyit, ergo létezik egy módszer, hogy hogyan küzdjük le az elg.-et lövések nélkül. Legalábbis ezt veszem ki a szavaiból. Tehát kérlek magyarázd meg, hogyan lehet a szükségsnél kevesebb lőszerrel az elg.-et legyőzni.
Konkrétan, ha lehet...

A hangtompítókat változatlanul nem a torkolati energia alapján hasonlítják össze!

Én a hangtompítós AK-t hasonlítottam az MP5SD-hez. Mert -mégegyszer- a torkolati sebességük azonos, a lövedéktömegük majdnem azonos, tehát a lövések (Figyelem! Nem a hangtompítók.) azonos hatásúak.
A különbség a fegyverek mérete és tömege, az MP5SD javára (mint könnyebb, kisebb).

Komolyan, te most leckét akarsz felmondani nekem netről, újságokból összeollózott anyagokból? Remélem azért nem lesz sokkoló a tény, hogy már jóval a rendszerváltás előtt használt a rendőrség AMD-t... Hány éves is voltál akkor?

1. Nem akarok leckét adni, ahhoz nem tudok eleget. Leírom, ahogy én tudom. Ha szerinted rosszul tudom, javíts ki.
2. A tudásomat nem tekintem használhatónak, ha csak egy forrásból származik. Ezen túl nem csak a netről ollózgatok össze dolgokat, hanem szoktam beszélni olyan emberekkel is, akik nálam jobban vágják a témát. Vannak köztük rendőrök is. (Nem a 'közlekedési' fajta.)
És akkor most jöjjön Neked ismét egy kijavítandó "lecke felmondás" :))
A renszerváltás előtt nem igazán volt szempont az emberi jogok nevű elv. A komolyabb feladatokhoz néha a katonaság, de legtöbbször a belügy alakulatait küldték. Ezeket elsősorban "diverzáncsok, imprl'sta ügynökök és ellenforradalmárok" elleni harca képezték ki. A feladatuk elsősorban a megsemmisítés volt, amelynek során a civil áldozatok egy bizonyos szintig elfogadhatóak voltak. A rendszerváltásnál került előtérbe a túszok és egyéb kívülállók épségének mindenekfeletti biztosítása, ezért hozták létre a nyugati országokban már létező felszámoló egységek mintájára (és részben azok segítségével) az első itthoni csoportokat. Ezeknek voltak már kezdeményei korábban is, de azok sem technikában sem tudásban, és főleg szervezeti szinten nem voltak összemérhetők a '90-es években kiforró egységekkel.
Az AMD-65 valóban ott volt a rendőrségek fegyvertárában _minden_ kapitányságon és sok őrsön. Mivel járt, mint szolgálati fegyver. Amikor néha történik valami komolyabb, akkor egyszerű (utcai) közrendőrök cipelik magukkal. Ettől azonban nem válnak CT egységek tagjaivá. :) (mivelhogy róluk volt szó)
Na, Én így tudom. Most jöhet a (konkrét) kijavítás. :))

Milyen típus?

Egészen kiváló, de nem könnyítem meg a dolgodat. Keresgélj, töprengj csak. :-)

Ismét egy nagyon 'konkrét' válasz. :)
Szóval fussunk neki mégegyszer: Milyen típus?