Na. Most erre kell koncentrálnom, az OOo problémára, minden más sokadlagos jelentőséggel bír csupán.
Az, hogy nincsen XP-m, az azt jelenti, hogy van egy telepítő-lemezem, de azon nem tudom, hogy explicit formában megtalálhatóak-e a fontok. Mindegy. Mindegy, mert nem a fontokkal van a probléma. Most telepítettem az ms fontokat, az online update keretében.
Volt egy olyan ötletem, hogy esetleg nem teljesen oké a mountolása a d-nek, és rosszul dekódolja az adatokat már eleve. Ez ugye nem lehet a probléma? Amikor feléll a rendszer, egy pillanatra láttam, hogy nem örül valaminek az fstab-ban, aszonnya, hogy nincsen utolsó sora, vagy valami ilyesmi.
Szerintem hazudik nekem az openoffice.org honlapja, és egyáltalán nem tökéletes a fordítás. De nem... Igazából még mindig nem tudom elhinni, hogy ők nem mondanak igazat. A beállításokban lesz a hiba, de nagyon el vagyok akadva.
Még csak nem is bekezdésenként változik a hiba, hanem van, hogy mondatonként. Ezek a dokumentumok nyilván tele vannak könyvjelzőkkel, és tömve vannak mindenféle stílushivatozásokkal, meg egyéb "láthatatlan" ms word cifrasággal. Nem látható formátumbeli dolgokról van szó. Bizonyos mondatokban az összes ékezetes betű helyett csak egy szóköz jel van. Az ms-fontok telepítése után most az a négyzet van a helyükön... Várjatok, megnézem mégegyszer... ... ... Ja. Nem csak mondathatárokok választják el a hibás részeket. Van, hogy egy-egy mondatrész. És most már látom, hogy a hiba mindenhol ugyanaz: az összes ékezetes betü helyén egy szóköz van.