Mesélek nektek az OpenOffice.org-gal való kapcsolatomról. Kapcsolatunk abban csúcsosodik ki, hogy a word dokumentumokat nem jeleníti meg rendesen. Most megnéztem a honlapját a szoftvernek, és azt állítja, hogy totálisan abszolúte kompatibilis; nem tudok olyan ms word dokumentumot csinálni, amit nem tud dekódolni. És én ezt el is hiszem nekik. Úgyhogy majd megnézem a levelezőlistákat, meg minden. Nem egyszerűen arról van szó, hogy bizonyos bötüket nem jelenítene meg jól. Az összes betüt tudja. nagyon ügyesen. Csak nem mindig. Néha egy szóközt ír helyettük, ami OOo formátumban mentve nem is szóköz már, hanem semmi. Kihagyja a betűket. Namost olyan betüket hagy ki, amiket máshol megjelenít. Semmi szabályszerűséget nem tudtam felfedezni. vannak olyan mondatok, amikből kifejezetten az ékezetes betük hiányoznak, de van olyan is, hogy nem ékezetes betüket hagy ki.
Azért szeretném minél előbb megoldani ezt a problémát, mert akkor már semmi nem lesz sürgős: a videók nem nagyon mennek, majd letöltögetem a kodekeket, meg a legújabb lejátszókat. Nem sürgős.
Az OOo puritánsága nem zavar. Sőt. Csak működjön.
Megpróbálok fonotkat telepíteni, ami a mozillának is jót tenne, mert hát... Nem is tudom... Na mindegy... majd kattintgatok ide-oda.
Windowsom nekem nincsen, egyébként. Nincsen honnan átmásolni a fontokat.