VAti70 Creative Commons License 2003.09.07 0 0 182
Van egy trend, hogy minden fórumon előbb-utóbb besz@rnak a keresők. :-(((
Nemrég a prohardverről is levették valami hablaty szöveggel, pedig addig úgy-ahogy még működött. :((

Én nem hiszem el, hogy évek alatt csak műszaki okok miatt nem lehet megoldani ezt a hozzászólás szintű kereshetőséget. Saccperkb 50 giga alatt kell legyen az egész indexelendő anyag. Free keresőgépek is tenyésznek a neten.

Ezeken a fórumokon évek alatt óriási mennyiségű információ halmozódott össze. Szakmai fórumok esetén tudás is. Nekem van egy olyan gyanúm, hogy a netes fórumok tulajai nem igazán érdekeltek abban hogy ez a tudásbázis hatékonyan kereshető legyen. Komoly gazdasági érdekeket sért, ha hosszadalmas kattintgatás helyett egymenetben rá lehet keresni ami érdekli az embert. Üzletpolitika. De ha így van, miért nem lehet kimondani: "az Index tulajdonosi köre nem érdekelt a hatékony fórum-kereső létezésében, sőt ellenérdekelt -ez a valódi oka az évek óta döglött keresőnek." Nem rajtatok múlik.:)

Konstruktív ötlet: lehetne írni egy scan robotot, ami fokozatosan az összes index fórum összes topikjának tartalmát leszedi, aztán fel lehetne rakni valami csendes-óceáni domaines független szerverre... az egész keresési mizéria megoldódna. Ha jól tudom, a hozzászólások copyrájtja nem is az Indexé. Hm?