Köszönöm a kiokosítást, jól érzitek, hogy ez a felépítés nekem még idegen egy kicsit.
Root alatt nem a / könyvtárat értettem, hanem az elsődleges partíciót. A "root" partíciót. Nem tudom, hogyan kell mondani, szóval a linuxos partíciót.
Mert itt nálam most az a különlegesség, hogy a 20 gigás vinyóm két partíció: egy ntfs elsődleges, és egy fat32 virtuális a másodlagos tartományban. Namost a fat32 partíciót nem törölhetem, mert egyrészt ott vannak a cuccaim, másrészt meg onnan fogok telepíteni. Nincsen cédé-íróm. Az elsődleges partíció jó nagy: közel 10 giga. Namost ha majd megy a linux, akkor elkezdem kitalálni, hogy mi legyen a fat32-es partícióval, de addig is azokat a dokumentumokat, amiket használok át fogom másolni az elsődleges partícióra, hogy ne legyen probléma a fat32 miatt. Ezért kérdeztem ezt. Az, hogy mit hívok home-nak, akkor ezekszerint teljesen mindegy. Értem. Csak hát az nem mintegy, hogy ext3, vagy fat32 alatt vannak a dokumentumok, amiken dolgozom.
A live eval nagyszerűen felismerte és olvasta a fat32 partíciót. Remélem, hogy a telepítő is kezelni tudja. Mert ha nem, az kozmikus nagy szopás lenne. A másik, meg hogy ne essen baja a fat32 partíciónak telepítéskor. Az is hasonló léptékű szopás lenne.
Mondjam majd azt neki, hogy az elsődleges partícióra telepítsen, és hagyjam, hogy kitalálja, hogy most akkor mi a teendő, vagy inkább töröljem a telepítőben az ntfs partíciót, és csináljak egy újat? Egyrészt nem baj, ha alkalmam adódik rá, hogy csináljak egy swap partíciót, meg lehet, hogy az első partíciót kisebbre kellene csinálni, és akkor lesz három partícióm, plusz a swap. Másrészt viszont szeretnék a lehető legkevesebbet babrálni a partícionálós részben, hogy nehogy elérhetetlenné váljon a fat32 partíció.