1980 Ft volt az ára, ami nem is lenne vészes, de a kaspójával együtt szerettem bele. Az meg pár Ft híján 3000 volt. Együtt már húzós. Antikolt fém, pár szál drót az egész, nagyon mutatós és láncon csüng, mohával bélelve. Kell nekem olyan, az már biztos. :-))
Tegnap elmentem az Oázisba, nagyon akartam egy szép ámpolnát. Nem volt ez a bizonyos, de volt egy csoda, amit megszereztem két és fél ezerért. A szomorú az egészben, hogy egy ilyen elit helyen az eladók nem tudták a nevét. Hárman kínlódtak, aztán kibökték, hogy vmi Peperomia. Hát nem, ez pénzlevelű, vagy másfajta, de biztos, hogy Pilea. Harsogó zöld, a citromfűhöz hasonló, ráncos, csipkés szélű levelekkel. Hatalmas példány, majd ha tudok ide képet föltenni, akkor megmutatom. Ezt ismeritek? Szeretném nem kinyírni.
Aztán még vettem egy pici páfrányfélét, aminek a nyíllevélhez hasonló formájú, de haragos zöld levelei vannak. Volt szürkés is. Ezt még nem tudtam beazonosítani.
Két hét múlva lesz a Hortus H., hátha ott lesz a keresett is.
Ja, akit érdekel, az Oázisban Gardenia akció van, 500 Ft/db. Bimbósak, szépek, nem akartam hinni a szememnek. Majdnem elcsábultam, de van egy satnyám, pénzem meg alig.