Cucu
"Stevie, nekem mindegy hogy honnan származol, ameddig nem törsz a létemre!! "
Ugyan Cucu...
Viszont. Kikered magadnak hogy lenacizott valaki (nem en voltam). Nezzuk csak mit irtal: "igazuk van a Szerbeknek, amikor nem hagyják, hogy a lusta, de szapora Albánok benépesüljenek az országukba," es utana: "Kultúr nemzetek nem népesednek túl. Csakis annyi gyereket vállalnak, amennyit képesek felnevelni. De a kultúrálatlan meg csak szaporodik, szaporodik, aztán amikor már nincs mit enni, akkor körülnéz, hogy hol tudna továbbra is élősködni."
Az albanokat tehat altalanositva lustanak, kulturalatlannak es eloskodonek nevezted. Ez a nezeted (nem feltetlenul Te magad) rasszista. A tobbi nezeted a hetvege alatt sokat finomodott :)
Gavrilo:
"Elég szomorú, hogy újabb 10-15 (de legyen 1000-1500) albán elüldözése még mindig nagyobb hír..."
Nehany kozeli ismerosom most jart Macedoniaban a menekulttaborokban. Nem 10-15 albant lattak, nem is 1000-1500-at.
A tobbi amit irsz (kozvetett aldozatok evek mulva), az egy nekem tetszo erv (persze nagyon nem tetszo gyakorlat).
xgaddalf:
Ezt en irtam: "Nekem annyival nagyobb a ralatasom a temara, hogy egy olyan intezmenybol irok, ahol meglehetosen sok kozvetlen tapasztalatot lehet szerezni a Balkanrol." Erre Te azt irtad: "En is + meg nemi rokoni kapcsolat. Eleg ennyi?"
A valaszom: nem feltetlenul. Ne vedd b*sztatasnak, de elso hozzaszolasod nagyfoku tajekozatlansagra utalt (az albanok, akiknek csak tizedannyi reszuk dolgozik, mint a szerbeknek). Ezert haborodtam fel, hogy "miert kell hulyesegeket irni." A stilusert nyilvanosan (ujra) bocsanatot kerek.
Azt hiszem az lehet a kulonbseg kettonk hattere kozott, hogy Te csak az egyik oldalt ismered "szemelyesen," en pedig mind a kettot/harmat, es hallom oket egymassal vitatkozni - egyebkent vegtelenul kulturaltan. Javits ki, ha tevednek a hattered megiteleset illetoen.
Ugyanakkor nagyon lenyeges informacionak tartom, amit a "YU magyar" ismeroseid helyzeterol mondasz nekunk. A magyar rendszamu autommal meg legalabb egy-ket evig nem merek majd athajtani Jugoszlavian, pedig evente 10-12-szer kellene :( Viszont en mehetek repulovel vagy mas utvonalon. Aki viszont ott lakik, annak nincs mas valasztasa, ott kell(ene) maradnia.