fildy Creative Commons License 2003.09.05 0 0 384
gabica,
a szállodában lehet széfet bérelni, ha valami nagyobb értéket visztek (pl laptop) azt hiszem 5 TD egy hétre, de kell 50 euro kauciót fizetni. Az idegenvezető azt ajánlotta, hogy a szobában pl. a zárható bőröndbe tegyük a nagyobb értéket vagy a széfbe. A mi csoportunknál nem volt olyan, hogy a szobából eltűnt volna bármi is. A kulcs mindig nálatok van és csak a takarító megy be - ő meg szerintem nem kockáztat. A tengerpart egy kicsit ellenőrizhetetlenebb. Mivel pár lépésre volt a szoba, nem nagyon vittünk le semmit. De nem volt tömeg, ha a fél szemetek a cuccon van... A medence hasonló eset.
Programok? Mi a félnapos szigettúrán voltunk (20 DT/fő, gyerek 10 DT), és mindenkinek nagyon tetszett. Mindenből egy kicsi.
Voltunk egésznapos kalózhajós programon. Ez 35 TD/fő (gyerek fele). Szerintem szuper volt. Kicsit kétségbe estem, mikor fél 11 tájban kitettek minket egy kis szigeten, ahol semmi pálma, semmi gombaernyő, csak kis nádkunyhók, ahol később az ebéd volt. De nyakig be a tengerbe és kész.
Jótanács! Induláskor a repcsihez vigyetek szendvicseket, meg innivalót (meg rágót a gépre). A mi gépünk 5 órát késett, de ahogy olvasgattam, volt aki jobban járt.
Az animátor fiúk nagyon jó fejek voltak. Mindig voltak programok. Vizipóló, aqua fitness, olympia, aerobic, ...
Nektek már nagyon jó időtök lesz. Mikor eljöttünk kezdett egy kicsit enyhülni az idő (42 helyett 39 fok), de lehet, hogy ez csak átmeneti volt. A tenger és a medencék nagyon kellemesek (már aki nem szeret dideregni).
A bazárokban keményen kell alkudni!!! Ha valamire 30 DT-t mondanak azt tuti, hogy 5-ért odaadják, de lehetnek ennél durvább különbségek is (és persze kisebbek is), ( mi vettünk vizipipát 90 helyett 11 DT-ért és lehet, hogy drágán vettük : ) ). Nekem azt mondták indulás előtt, hogy amiért itthon nem adnék annyit, azt ott sem érdemes megvenni (esetleg egy kicsivel többért, mégis Tunézia). Ha nem vagytok nagyon barnák, akkor leégésre is vigyetek valamit.
Mi nagyon élveztük ezt a hetet, egy kicsit irigykedem is. Jó pihenést!
Hétvégén nem vagyok net közelben, de ha kérdésed van, hétfőn válaszolok.