Kerestem azt a hozzászólásomat, ahol a szállításról és a fizetésről írtam, de valszeg kimoderálták, tehát lehet, hogy ez is így fog járni. Olvasd el figyelmesen és jegyezd meg.
Fizetés:
Nem értem, miért kinlódtok az amerikai oldallal, amikor itt vannak a németek is. Alig néhány dolog kivételével ugyanaz megtalálható itt is, mint odaát. A németekhez fzethetsz postai pénzesutalványon is, egészen alacsony a költsége. Feladható pl. a Nyugatinál, a 62-es postán. Kb 5 munkanap alatt az emberednél van a pénz. Itt forintot fizetsz, ott Eurót kap. A legtöbb eladó elfogadja, főleg, ha tudsz vele beszélni és elmondod, hogy az átutalás innen nagyon drága (az én bankomnál pl 10000 Ft a külföldi utalás).
Szállítás:
Németországból a postacsomag 25 EUR, vagy ha (talán) 4 kg felett van, akkor több, de ezt megnézheted a www.deutschepost.de oldalon, ahol találsz egy portokalkulator nevű linket. Ott beállítgatod a paramétereket és kiadja, hogy mennyi a díj. Ha ezt leírod a németnek, nem fog vele vitatkozni, mert német alapra hivatkozol. Mindig a csomagot válaszd, ne az un kiscsomagot, mert annak nincs ragszáma, nem tudod követni, hogy merre jár. USA-ból még nem hoztam cuccot, de ott gondolom szintén van valami lehetőség a neten, hogy kikalkuláld a díjat. A futárszolgálatok gyorsak, de sokkal drágábbak és sok esetben ők is a postai vonalakat használják, csak magasabb prioritással, mert többet fizetnek. A futárszolgálatoknak van honlapjuk, meg tudod nézni a díjat, de vigyázz, mindig a feladó szerinti országhoz tartozó honlapot keresd!
Vám:
Két kulcsszó: "Használt" és "Ajándék". Értéke 120 EUR alatt. Kérd meg az eladót, hogy a celofánt bontsa meg, ha olyan a cucc, akkor sok módja van, hogy "használt" legyen a cucc, ezt inkább magánban. Eddig működött, de vannak korlátai. (Pl egy legújabb tipusú házimozi szett 53 collos projektorral, sourrund hangfal szettel már nem biztos, hogy elcsúszik így)
muggli©