akoskoma2 Creative Commons License 2003.09.05 0 0 251
Gerike! Megvetted a masinádat. Az ember már boldog lehet, ha leszűkítette két alternatívára a vásárlását (én sokáig szemeztem az Olympus C5050Zoommal, de a nyári árcsökkentés után sokkal vonzóbb lett a Nikon).

Olvass utána az index tesztjeiben, próbáld ki mindkettőt egy nagyobb üzletben (lehetőleg, ahol mindkettő megvan), ahol nincsenek egyik márkának sem elkötelezve. Kérd ki a szakember benyomását keltő eladót és hasonlítsd össze az olyan kellékek árait, amit nagy valószínűséggel egyébként is meg fogsz venni, pl. akksi, memóriakártya, stb.

Az egyik kollégám a sulineten keresztül vett egy A70-et (asszem) és nagyon elégedett vele. Ahhoz ceruza méretű akksi jár, ami jóval olcsóbb, mint a magyarországi Nikon li-ion akku. (Egy barátnőt már megkértem, hogy hozzon egy akksit az USA-ból, mert ott fele annyiba kerül, mint idehaza).
Számomra ugyan nem volt a döntéshozatalban szempont, de a Nikont felismeri külső meghajtóként a Win XP, meg néhány korábbi verzió, míg az A70-hez minden esetben kell a szoftver. Ez akkor számít, ha egy nyaralás alkalmával Cd-re akarod íratni a megtelt kártyádat, de nem vitted magaddal a telepítőt.

Várom a döntésed és a nyertes gépről szerzett tapasztalatokat.

Előzmény: _Gerike_ (243)