Sziasztok!
Nos, mi tegnap erkeztunk meg Djerbarol. A Melia Menzelben voltunk (oda is fizettunk be, a Kartago utja volt). Ugy tudom nalunk mindenki oda kerult, ahova fizetett.
Roviden osszefoglalva: minden nagyon jo volt, a szalloda nagyon szep, a tengerpart is prima - sok palma fa, homok, nagyon meleg tenger (30 C korul), jo medencek, jo ellatas. Persze voltak olyanok akiknek nem tetszett a tenger es az ellatast is ocsaroltak, de szerintem butasag. Eleve ennyi penzert nagyon jo volt, de egyebkent is. Es nem hiszem, hogy alacsony lenne az igeny-szintem. Bar lehet, hogy a Maldiv szigetek utan mar nem lehet szebb partot latni, de ez akkor is szep.
Mar nagyon sok minden elhangzott a szigetrol, szallodarol, turakrol - en csak olyanokat irnek, amiben talan ujat tudok.
Pl. A bungallo jo. Ha jo helyen van. Mi nagyon szerencsesek voltunk mert a foepulet es a tenger kozti reszen kaptunk egy menzelt, a fo medence mellett (nem volt zavaroan zajos). Betukkel nevezik el oket, az abc eleje a tengerhez kozelebbieket jelenti. Az egesz egy bazi nagy teruleten van, igy van olyan szallas is ami eleg messze kerul mindentol.
A tenger borzaszto meleg volt. Lehet, hogy melegebb az atlagnal, mert szerintem 30 C fok korul lehetett. Hinar volt, de szerintem nem zavaro - termeszetes. Kagylokat viszont nem igazan lehetett talalni. A felesegem buvarkodas kozben viszont talalt egy csikohalat.
Az egynapos sivatag turan voltunk - nagyon jo, de nekunk faraszto volt. Meg egy turat csinaltunk motorral. 35 Dinar, a hotelben lehet berelni. Lehet csoportos turaban is reszt venni. Menzel - Midoun - La Ghriba - Guellala - El Kantara - Menzel. (Ez azoknak mond valamit akik mar voltak.)
La Ghriba-ban van a zsinagoga. Mi egeszen masra szamitottunk, az egesznek elegge erod jellege van, sok katona es rendor orzi, de persze szep.
Guellala a fazekas kozpont sok bolttal ahol persze alkudni kell es tobb helyre is bemenni, mert u. azt olcsobban is meg lehet esetleg venni.
A Romai ut szinten erdekes, nem kis munka lehetett osszehordani (5.8 km, ez koti ossze a szigetet a szarazfolddel, meg a romaiak csinaltak most egy 2x1 savos ut van rajta). A telepulesek erdekessek, a koztuk levo resz kietlen, nehol sivatagos, palma fakkal. Nekunk nagyon tetszett. Az utak jo minoseguek - nem igen kezdi ki a fagy...
Nagyjabol ennyi, zommel pihengettunk a parton, medencenel, az 1 hetbe tobbet nem akartunk belezsufolni. Ja, persze mi is bementunk Midounba taxival amikor a vasar volt. Nem egyszeru dolog amikor meterenkent letamadjak az embert az arusok. Egyik pillanatban meg setalunk, a masikban mar egy komplett ruha van a felesegemen.
Aztan meg 100 teveert meg akarjak venn. Hat nem.
De persze ez is nagyon jo es erdekes.
Felvetodott egy kerdes a biztonsagrol. Ezen mi is gondolkoztunk, de valahogy meg a vasarban a nagy nyuzsgesben sem volt rossz erzesunk ez ugyben. Persze vigyaztunk a fenykepezogepre, penzre de nem volt gondja szerintem masnak sem. A hotelben pedig plane biztonsagban van minden, mi sokszor ott hagytuk a fenykepezogepet stb. a parton es elmentunk setalni, sosem piszkaltak.
Meg valami a repulogeprol. A Nouvelair gepe amivel mi mentunk 35 soros, soronkent 3+2 uleses, hatul van a hajtomu. Az utolso par sor nem az igazi - zaj + nem lehet kilatni. Sot a 35. sorban ablak sincs.
Ha van konkret kerdes vmilyen ugyben szivesen valaszolok ha tudok.
Bali