bocs, igazad van tenyleg elneztem a japanok a vilag legjobbjai... mondjuk ez csak az en gondolatom de gondolom nem terheli akkora homerseklet az olajat, ha allandoan az optimalis homersekleto, nem pedig ugral ossze vissza attol fuggoen hogy huzatod-vagy dugoban allsz... (mert pl. a 3eves Puntonk ilyen)
figyelj nekem a 100-120ekm az 4-5ev, addigra ugyis le kell cserelni, mert elojonnek a bajai, ami miatt erdemesebb ujat venni, talan ez igy van kitalalva... lehet valaki hoszabb tavra vesz autot, en nem szeretnek egy 10eves Clio/Thaliaba-ban ucsorogni 10ev mulva, amikor mar kajalja az olajat, szet van kopva, es zorog benne minden...
zsuga666:
"Egyébkéntileg biztosan nem hagyom cseréletlenül a kenést 10000 km-nél tovább. de, ez mindenkinek a saját agybaja."
lehet, de nekem nincs kedvem evente 2x 24600ft-ot otthagyni a markaszervizben olajcsere cimen, nem azert vettem kisfogyasztasu, kis fenntartasi koltsegu autot, hogy horror koltsegei legyenek, eleg nekem a 8eft-os disztarcsakat potolgatni, meg tankolni bele. en 22-23ekm-t megyek evente, bebaszna ha 10ezrenkent cserelnem az olajat... :)
tovabbra sem ertem, hogy ne lehetne eljarni normalis uzemben 30e-t egy olajcserevel, de nektek van igazatok...