Sziasztok Mindenki!
Felho: aranyos vagy es koszonom a joszandeku nyugtatgatast, telleg:)
A viz felkavarodast azert irtam, mert sajat tapasztalat. 15 eve nyaralok Gorogorszagban es kb 5 eve merulgetek(no nem tul melyre, max 5 meterig:). De az teljesen komoly: ha szel van, a sziklas feneken is ugy felkavarodik a tenger, hogy alig latsz valamit. Valoban amugy a sziklas reszeken nyuzsog az elet. Olimpyc Beachen(voltam vagy 4x), sajnos tenyleg semmi nincs a viz alatt, csak a vegtelen homok. Azert ott is vannak am allatok, csak mivel tul feltunoek lennenek, inkabb elbujnak a homokba. Ezert nem latunk semmit. A Sziklas terepen el tudnak bujni(mi meg meg tudjuk oket talalni:)
Termeszetesen a hullamzas soran nem a sziklak "kavarodnak fel", hanem a sziklak kozti uledek.:)
Uszkaltam mar egyutt polipokkal, pava es gombhalakkal, sugerekkel (oket tudtam azonositani)es millionyi tengeri sunnel+anemonakkal(igaz ok nem uszkaltak:), nomeg lattam egy murenat is a barlangjaban, de tole tisztes tavolsagban maradtam:)
HA teheted latogass el Del-Gorogorszagba(Tolot es Kalamatat tudom javasolni), mely tele van jobbnal jobb helyekkel, sziklas oblokkel-szigetekkel es millionyi elolennyel. Isten ments, hogy "leszoljam" Eszak-Gorogorszagot, hisz pont olyan isteni mint del, csak ott egesz szeptemberben abszolut kiszamithato, hogy hoseg van:) Szerintem Sarti gyonyoru es en is szivesen mentem volna, csak nem szeptemberben:)))
Node sebaj:) Bar most epp megfagyok a lakasban, de igyexem pozitiv energiakkal tekinteni Sarti ele:)
Valaki kerdezte a buvarkodast: Ugy tudom Sartiban is 40 Eu korul van az ar, de hogy ebben kaja nincs, az tuti:) Es (amennyire en tudom, az itt leirtak szerint), kezdoknek szervezett tanitas folyik ott. En ugyanis palackkal meg nem merultem es most szeretnem eloszor kiprobalni:) Ugy tudom eloszor gyorstalapalon megtanitjak a hasznalatat a felszerelesnek, aztan 1 oras merules lesz a tengeren 3-4 meter melyen. Szoval ha ti profik vagytok, akkor ez nem nektek valo. Bar sztem ha van kezdoknek progi, akkor tuti van haladoknak is. HA akarod(es meg nem keso), akkor ha hazaerek beszamolok:) A pontos arakrol is.
A helyi tomegkozelekedesrol tud valaki valamit? Merre megy busz Sartibol? Thessalonikiben mar voltam 3x, tehat arra nem szeretnek menni, de szivesen atrandulnank Thassosra par napra, ha megy arrafele hajo+komp. Tud valaki errol valamit?
ELore is koszi az infot!
Balha Neked is koszi
:)