"
legutóbb is az olyan beszóláson kaptam fel a vizet, hogy aki csak a pörköltet szereti, ne utazzon sehova."
És mire volt ez a válsz?
Erre:"Hé' ezeknekmeg egy tisztességes pő'kötjük sincsen a', mi a francot e'gyünk, ha nem hazai kó'bászt... "
Továbbra is fenntartom, hogy az ilyen embernek felesleges bárhova is mennie mert sehol nem fogja jól érezni magát!
Én meg tudod min kapom fel a vizet?
Ilyeneken: "Én rühellem az ázsiai konyhát(legalábbis amit itthon lehet enni..." De ez még elmenne, mivel honnan tudhatnád, hogy nem az az igazi ázsiai konyha amit Magyarországon művelnek...
A másik: "Az olasz konyha tényleg csak a pizzából áll, meg a sok tésztából..."
Igen abból áll, mint ahogy a magyar is (mások szerint) gulyásból meg paprikából. De ugye ha valaki ilyet mond az nem ismeri a magyar konyhát, mivel a világon a harmadik legnagyobb és az nem csak gulyásból áll! Fel tetszik háborodni. Jogosan? Talán...
Miért csak talán? Mivel semmivel nem különb az az egyén attól aki az olasz konyháról annyit tud, hogy pizza és spagetti!
Ez van!
De lehet, hogy mindez az én hibám, mivel vitatkozni merek olyanokkal akiknek a pörkölt szent és sértehetetlen, és a magyar konyha a csúcsok csúcsa és azonkívül minden undorító és ehetetlen...
Ti tudjátok. Én nem mondom, hogy ne menjetek külföldre. Menjetek! De a pörköltkonzervet nehogy otthon felejtsétek, mert 3 nap múlva honvágyatok lesz. Na nem a haza iránt érzett szeretet fog benneteket vezérelni, hanem miután elfogyott a konzervetek már nem is lesz olyan szép az a tengerpart, mint amilyen a prospektusban volt. Igen, ott nagyon szép volt, mert ebéd közben nézegettetétek és pörkölt mellől tuti jónak nézett ki.
De így élőben már más. Nem fogjátok tudni miért más, de nem az igazi. Valahogy nem olyan amilyennek elképzeltétek.
De ne búsuljatok, otthon rá fogtok jönni, hogy miért nem volt olyan jó...
P.s: az utolsó bekezdés annak szól aki magára ismer benne! Nehogy magadra vedd! :)