baraka113 Creative Commons License 2003.09.02 0 0 1325
Mac <-> PC
1., Tizenöt éve építgetek PC-ket, magamnak, másnak. Meguntam. Ha csinálni akarok bármit, akkor először tökölnöm kell, hogy az input-formátumot a vas "még" tudja-e kezelni, a sw-hez kell-e upgrade, esetleg újat kell vennem/"újítanom", driver-frissítések (ez már önmagában is lehet egy 22-es csapdája...) , de ahhoz esetleg gyorsabb vas kell, stbstb, szóval a feladat megoldására szánt idő jelentős százaléka azzal megy el, hogy az egyébként nem szeméttelepi (értsd: márkás) cuccot alkalmassá kell tenni a feladat megoldására - és ez gyakran a feladat rovására történik.
2., Gyakran kifejezetten zavar (főleg a fentiek tükrében) a túlzottan széles választék : ha megengedem, hogy az anyagiak is szempontot képezzenek a döntésekben, illetve általában az egyes megoldások között lavírozgatva a PC-világban nagyon könnyű belenyúlni a gagyiba, ami igaz vasra is, progira is. Ez mind idő, gyakran pedig (tipikusan a vas esetében) pénz is.
3., A legfontosabb: nem szeretnék parázs vitát indítani a témában, kérlek, ne akarjatok meggyőzni egyik vagy másik platform mindenhatóságáról.

halk ház:
Már mindent kipróbáltam, vinyónak szivacsos gumikeretet először 4 éve építettem. Hiába minden, a leghalkabb ház is hangosabb, mint egy átlagos notebook (még akkor is, ha a házban csak a tápban van ventillátor, söntölve, méteres lapátokkal, de még a vizesekkel is ez a helyzet) , és ez szerintem általában (platformtól függetlenül) igaz.