Sol boszi Creative Commons License 2003.08.31 0 0 191
Sajnálom a Guzmaniádat,de legalább nem bánt már,hogy talán a te hibád volt.:-(
Akkor egy kicsit a Hibiscusrol.:
Hajlamos a betegségekre,de többnyire csak ápolási hibák esetén lépnek fel problémák.Imádja a fényt,még a tüzö napot is.Nyáron juniustol még ki is rakhatod a szabadba.Ŕllitolag márciustol oktoberig virágzik,nálam érdekes modon pont forditva.Ez a növény szereti a sok tápanyagot,ugyhogy a virágzás alatt adj neki böven tápszert.Azért persze ne gyilkold le vele,mert az se jo,ha tul sokat kap.A virágzás után már elég egyszer egy honapban.Böven locsolni,de mint általában egy növény sem,nos ö sem szereti,ha áll a vizben.Fütött,vagy száraz klimáju szobákban gyakran spriccelni,vagy nem közvetlen páratartalomrol gondoskodni.Fiatal növényeket évente átültetni,az öregebbeket,meg ahogy a növény kivánja.Čn minden fél évente kikapom öket a cserépböl,ha még ok,visszadugom,ha nem,hát átültetem.Ha gyengéd huzástol nem jön a növény földdel együtt cakli-pakli,akkor inkább hagyd,mert megsértheted a gyökereket.Ezesetben tavasszal nézd meg.A metszésben inkább nem adok tanácsot,mert tavaly ugy megnyirtam az egyik citromfámat,hogy azota sem bir szegény észhez térni.Azota nem nyulok egyikhez sem.
Čs itt a lényeg,ami szerintem téged a legjobban érdekel.A betegségek.
Tetvek,vagy bármilyen élösködök jelenhetnek meg a tul száraz levegötöl.Bimbo,levél hullás,ha többször változik a helye,fényhiány,száraz levegö,vagy hideg,vizes a talaja.
Hát igy látatlanben nem tudom mi lehet a Hibiscusod baja,de ha átülteted,berakod egy napos helyre,naponta kétszer-háromszor bespricceled,szerintem helyre fog jönni.A Hibiscus normális esetben könnyen tarthato.
Remélem tudtam segiteni.:-)

Pussz:Sol

Előzmény: mirt (188)