utitars Creative Commons License 2003.08.31 0 0 6
Atyauristen...

Hihetetlen miken mentetek keresztul...

Vagy 15x voltam buszos nyaralason es az egyetlen igazan negativ elmenyem egy Budapest tourist-os nyaralashoz kapcsolodik.
Meg addig nem mentem veluk egyszer sem, de ugy gondoltam, hogy egy 20-30 eve mukodo neves ceg csak nem fog minket csobe huzni. Tevedtem.

Oda es vissza is felultettek minket a SIAMOS TOURS egyik menetrendszerinti jaratara, mely Varsobol indult es Budapest erintesevel kozlekedett egeszen Athenig.
A busz egyik kulonszolgaltatasainak egyike volt, hogy tele volt kulonbozo bunozo kinezetu csempesszel(a soforok is azok voltak:) es tomentelen mennyisegu csempeszaruval. Olyannyira, hogy akadalyfutassal lehetett leszallni a buszrol, tele voltunk budos albanokkal es szerbekkel(szo szerint budosek es apolatlanok voltak-ilyen menetrendszerinti busszal mint megtudtuk kizarolag a csempeszo csocselek utazik).
A fenti okbol kifolyolag a wc tele volt csempeszaruval, ezert nem lehetett hasznalni, de megallni kifejezetten wc-re, csak kb 6-8 orankent alltunk meg. Termeszetesen utkozben sokszor megalltunk (pl az autopalya kozepen), hogy a soforok penzert titokzatos autosoktol titokzatos csomagokat vegyenek at (termeszetesen penzert, sot ahogy kivettuk az ablakon keresztul nem is kevesert).

Hazafele pl azt tudnam megemliteni, hogy NIS-tol Budapestig NEM ALLTUNK MEG EGYSZER SEM.
Aki jart mar Gorogorszagban busszal, az tudja, hogy ez kb 10-12 oras tavolsag.
Hiaba veszekedtunk a soforokkel, ugyanis egy szot sem beszeltek sem magyarul, sem angolul es csak vigyorogtak mint a vadalma.

Kb 15 alkalombol ez volt az egyetlen buszos ut, ahol kellemetlensegeim voltak. Persze a Budapest Tourist-ot azota messzirol elkerulom:)

Pozitiv elmenyem viszont eleg sok volt(most persze nem azt mondom, hogy milyen kellemes 30 orakat ulni a buszon:)))), de nem egy alkalommal, baj eseten is nivos ellatast kaptunk.
pl:hazafele menet, ejszaka(Eszak-Gorogorszagban jartunk Stavros kornyeken), lerobbant a busz. Megpedig veglegesen. Ilyen sajnos barmikor barkivel elofordulhat aki buszos utat valaszt. A technika ordoge nem alszik. Viszont az utaskisero a kovetkezoket tette: felhivta a ceg fonoket(akit el is lehetett erni ejjel egykor), es kb 4 ora alatt ott volt ertunk a vilag vegen, ahol lerobbantunk az orszaguton egy masik busz ket soforrel. Hogy mikeppen csinaltak, legyen az o titkuk. Mi attol tartottunk, hogy Mo-rol kuldenek ertunk buszt:)
Ahogy szerintem mas utazasi iroda tette volna...
Amugy ez a Zeus dias volt.

A repulos utakat itt lejjebb dicsertek...na az sem mindig fenekig tejfel:) Hallottam mar olyat, hogy a transzferre 8 orat vartak csomagostul a tuzo napon az utasok.Arrol nem is szolva, hogy sok esetben haza sem hoztak oket...

Es nem tudom mifele repulojegy az, amit 30e Ft-ert venni lehet....en pl Athenba 54000 alatt meg nem latam repjegyet...
Nem mindenki tudja megsporolni azt a 110.000Ft-ot(mert nyaralni a csaladok altalaban 2-3-4en mennek(akkor pedig a kulonbozet a busztol kb 240e Ft...szoval eleg komolytalan a pattogatott kukoricarol meg fagyirol irni...).

Nekem hala Istennek nem okoz gondot meg 240e sem, de sokan vannak, akiknek igen. Ezt el kell fogadni. Sok csalad attol is boldog, ha egy buszos utat ki tud fizetni.

Viszont vannak olyan utazasi irodak, amelyek kulturaltan meg tudjak szervezni a buszos utakat. Itt megemlithetem a Zeus Diast, az Apollon travelt es a volt Jorgos-t, mely annak ellenere, hogy csodbe ment, amig mukodott, tokeletes szolgaltatast nyujtott. Elkepzelheto, hogy masoknak voltak kellemetelen elmenyei, de en ezekkel tobbszor mentem mar es mindig igyekeztek annyira kellemesse tenni az utat, amennyire tudtak. Volt, hogy a hostess meg Szerbiaban is idegenvezetett:))))))))