Sol boszi Creative Commons License 2003.08.30 0 0 183
Szio mirt:-)))
A gond,hogy rengeteg Bromélia fajta van.Megprobálok néhányat felsorolni,remélem a tied is köztük van.

Aechmea

Szereti a fényt,de nem a tüzö napot.Egész évben melegen legyen,nyáron többet öntözni,télen kevesebbet.Csak a lágy vizet szereti.Egy növény csak egyszer virágzik életében,viszont gyorsan hajt egy ujjoncot.Ha a növény már elég nagy és mégsem akar virágzani,egy-két almával elö lehet segiteni.Az alma illat ugyanis segiti a virágzását:-)

Billbergia nutans

Szereti a fényt,de nem a tüzö napot.A földjét mindig nedvesen tartani,de ne álljon a vizben.Szereti,ha gyakran becpriccelik.

Tillandsia

Fény igényes,de nem a tüzö napot.Nem kell sokat locsolni,de nagyon gyakran spriccelni.Magas páratartalmat szeret.

Vriesea

Szereti a világos helyet.Klor mentes vizzel mindig nedvesen tartani a földet.Szereti a magas páratartalmat.Ŕtültetés nem ajánlatos.A virágzás után a növény többnyire tönkremegy.

Ananas

Szereti a fényt.Böven locsolni,de ne álljon a vizben.Szereti a száraz levegöt is.

Cryptanthus

Megtüri a félárnyékot is.Magas páratartalmat igényel.A földjét mindig nedvesen tartani.Egész évben melegen legyen.

Gusmania

Megtüri a félárnyékot is,de inkább a fényt szereti.Magas páratartalmat igényel.A földje legyen mindig gyengén nedves.ŕtültetni nem érdemes.A virágzás után többnyire tönkre megy.

Neoregelia

Nagyon világosat szereti.Magas páratartalmat igényel.Csak klormentes vizet használni.

Nos,remélem tudtam segiteni.A Broméliáknak rengeteg fajtája van,felsorolni mindet képtelenség.Nekem is van pár fajtám,de elég könnyü öket kezelni.Lehet,hogy a tiéd pont azok közé tartozik,ami amugy is tönkre menne virágzás után.Ha megtalálod ezek között,amiket felsoroltam,akkor többet tudnék segiteni.:-)

Pussz:Sol

Előzmény: mirt (181)