Sziasztok!
Én is sokat töprengtem, hogy milyen kamerát vegyek. Ma már boldog tulajdonosa vagyok egy sony TRV33-nak. Legelöbb Panasonicot akartam, mert valahogy pozitív nekem a márka. Igazából nem is volt kérdéses sokáig, úgy volt megveszem a GS5-t. Amkor nálam volt kölcsön (bár ezeket már leírtam egyszer) és egy Sony kamera tulaj látta a félhomályba felvett képeit és lefikázta, akkor néztem mási kamerákat. A Panasonicnak nem enged be annyi fényt a lencséje... félhomályba nagyon szar képet csinál. Amit még érdemes megnézni az a JVC, de erről is ledumáltak, pedig kipróbáltam, nekem tetszett.
A Canon nálam a legelején kiesett, igazából már nem emlékszem miért, de nagyon lehúzos oldalakot olvastam róla, állítólaga kézremegés védelme egy kalap szar és a feéregyensúlyt se állítja rendesen. (Ha érdekell bővebben keress véleményeket...)
A 0 lux-hoz hozzáfűzném, hogy nagyon praktikus, nem csak tök sötétbe érdemes használni, mert kevés fénynél, ahol a színes kép már eléggé zajos, nagyon jó képet tud produkálni. Kár, hogy a többi gyártó nem rakja bele a cuccaiba.
A Sonys érintős LCD-től én is kicsit tartottam, de nagyon praktikus, igaz nem érdemes zsíros szaros kézzel piszkálni, de gondolom a kamerádra is vigyázni fogsz.
SZVSZ azt javaslom, hogy addig menj boltról boltra, amíg ki nem próbálod az összes lehetséges terméket! Lehetőleg jól nyomkodd meg, nézd meg sötétebb helyeken milyen felvételt készít, milyen a fogása, milyen a menüje, mennyire használható!
Üdv