mikrobeee Creative Commons License 2003.08.29 0 0 214
Szevasztok! :)
Örülök, hogy tetszenek a képek! :) Van tapasztalatom amit szivesen megosztok veletek! Ilyen pl., hogy mindenképpen szerezzetek be egy állványt. A gép éjszakai képességeit igy lehet a legjobban kihasználni. Én pl. ha csinálok egy képet, ugyanarról a témárol ellövök rengeteg - mondjuk 30-40 felvételt is! Ezek között van egy csomó a legkülönbfélébb scene beállításokkal, illetve manuális módban különböző záridőkkel, rekeszekkel, alul és felülexponálva, tehát mindenféle módon. Aztán ezek közül választom ki a - szerintem - legjobbat. Érdemes használni a PS unsharpen mask-ját! Szinte mindenki használja - nem is szégyen, mert nincs olyan gép a piacon, aminek a képélességén ne lehetne még javítani. És a PS ezen funkciója az egyik leghasznosabb szerintem! Egyébként nem tudom Ti észrevettétek-e már, de fényesen beigazolódott nekem az, hogy melegben sokkal nagyobb a kép zajosodása. Tegnap éjszaka csináltam egy 2mp-es expozíciós idővel egy képet és annyi zajt tett rá a gép, hogy kiakadtam... Úgyhogy melegben kerüljétek az éjszakai témákat! :)))
És használjátok a manuális módot, akár az élességállításban is! A török repülőszázadról készült képem pl 1/1000-es záridővel, full manuális élességállítással készült, igaz volt a gépen egy kétszerező előtét is! Viszont az expozíció-késleltetés jelentősen lecsökkent, hiszen nem kellett az AF-ra várni...
De ha bárki bármire kíváncsi még, nyugodtan kérdezzen! :)