Fatboy Slim Creative Commons License 2003.08.29 0 0 493
-Nagy bátorság ezt így kijelenteni! Főleg, hogy nem is igaz!

nem tudok erre mit mondani. mondom, hogy nem vitatéma. előttem is írták: minden évben az első 8-ban végzünk, a 8. helyezés volt a legrosszabbunk.
elhiszem, hogy ettél már görögöt, mexikóit, indonéz, olaszt, sőt, biztos vagyok, hogy itt mindenki volt a thai szendvicsesnél is.
én is imádom őket.
attól, hogy ezek jobban felkapottabbak, nem jelenti azt, hogy nagyobbak is. ez a legnagyobb gondunk is egyben.

-Ezeken kívül milyen fűszereket használnak még a magyar konyhában?

ami egyedi és kapásból eszembe jut, az a kapor. egyedül itthon terem. a majoranna a hazai konyha egyik legelterjettebb fűszere, de nem itthonról származik. aztán itt van a babér (nem hazai, de szintén itthon terjedt el a legjobban), a petrezselyem, a zsálya (szintén nem magyarországi), a hazai zeller, a különbözp hagymák és a fehérrépa szintén nem túl gyakoriak mondjuk egy olasz minestrone vagy egy spanyol gazpacho levesben.

az általatok felsorolt konyhákra valóban vannak egyedi jellemzők, mint pl. az indiaira a curry, a kínaira az erős-édes-savanyú mártások, stb...
de nem ennyifajta.

ugye, meggyőztelek?! :O)

részemről a téma lezárva. nem idevaló.

Előzmény: asx (491)