"Szép dolog a hazafiság, de ez az állítás nagy kamu"
a legtávolabb áll tőlem a kamuzás, a listát megtekintheted a gasztronómiai évkönyvben, továbbá az általam említett cikk is hozza a táblázatot mellékletben.
valóban kevesen tudnak erről a tényről.
az egészséges táplákozás valóba nagyon fontos dolog.
de:
a nejem a vendéglátásban, az egyik legpatinásabb szállodában dolgozik, míg mi az ő partnerei vagyunk. személyes tapasztalatból mondom azt, hogy amit a legjobban keresnek külföldiek, az az igazi "Ungarische Küche", amit jóformán Pesten már nem is találsz. Van egy-két utolsó mohikán, mint a Búsuló Juhász, a Szeged étterem, Sípos, stb., de ezekről csak (!) a szervezetten érkező turista szerez tudomást.
És az igazi magyar ételek, mint a lebbencsleves, vagy a pörkölt galuskával semmivel nem tartalmaz több zsiradékot, mint mondjuk a bélszín, vagy bármelyik divatos steak-fajta.
remélem, nem veszed kioktatásnak