utitars Creative Commons License 2003.08.28 0 0 546
Szia Yourbf:)

Nos, en kb 15 eve kezdtem a Gorogorszag-jarast, akkoriban egy klasszikus gorog koruttal. Ez egy ket hetes ut volt, minden nap mashol aludtunk es amit lehetett, megneztunk. Na akkor beleszerettem az orszagba. Ennek folyomanyakent, tudtam, hogy vissza fogok terni. A kovetkezo evben, mint gondolom annyain masok is, Paralian nyaraltam(abban az idoben szinte csak es kizarolag ide inditottak az utazasi irodak utakat), a kovetkezo evben Olimpyc beachen(mellette), aztan evrol-evre egyre delebbre mentunk:) Jott Kamena vourla(nekem az nem annyira tetszett-persze itt is jol ereztuk magunkat-de ez amolyan "nyugdijas telep":) Szoval sok a gyogyfurdo, minek kovetkezteben az idosebb emberek jarnak arra fokent.
A kovetkezo allomas Kalamata volt, az utan Tolo. Na ezekre en eskuszom. Ezek mar teljesen delen vannak, a Peloponeszoszi felsziget deli reszen.
Az idojaras kategorakkal jobb es kiszamithato mint eszakon. Nomeg voltunk Evian is.+par szigeten(Hydra, Spetses, Korfu).

Nekem leginkabb Peloponeszosz tetszett. Akar nyaralasi, akar pihenesi cellal mesz, szerintem jobb. Szeptemberben is stabilan meleg van(30-35 fok), a tenger is sokkal melegebb mint eszakon(gyakran volt 29-30 fokos is szeptemberben)+a latnivalok java resze sokkal kozelebb van ide, mint az eszaki reszhez. Lassuk be, hogy szinte minden Peloponeszoszon van(Mykene, Epidaoros, Sparta, a Korinthosi csatorna, vegulis Delphoi is kozelebb van innen mint eszakrol. Egyedul a Meteorak van eszakra, de azt meg leutazaskor lehet erinteni. Athen 140km, Sounion szinten.
Szoval innen minden kozelebb van. Nomeg a legfontosabb: itt meg mindig sokkal kevesebben vannak a partokon, mint a tomegnyomorra alakitott Paralian. Amikor en voltam ott, feleakkora volt mint most es meg volt valami hangulata. Ma mar semmi:( Bundak-bundak hatan, aranyboltok-aranyboltok hatan, meg az arusok is gyakran a volt turistakbol kerulnek ki. Gorogoket ott szinte alig latni:(

Roviden ennyi. Sarti utan szt hiszem a szigetek jonnek majd:) Santorini, Rhodos, Thassos stb. +szeretnek az eldugottabbakra atjutni hajoval:)

Ti merre jartatok?