brigi88 Creative Commons License 2003.08.28 0 0 482
na ismét itt vagyok két hetes nyaralásom után. alig győztem visszaolvasni a sok bejegyzést. néhány témához:
1: szerintem is belefér, ha az ember néhány szép háttér elé beáll a képbe, de az már röhejes, amikor az összes képen ott akar vigyorogni. érdekes, a japánok pl nem csinálnak úgy képet, hgoy nincsnek rajta, állítólag azért, mert otthon csak így tudják bizonyítani, hogy tényleg ott voltak, különben nem hiszik el nekik ... :))) de érdekes módon itthon is láttam számtalan olyan családi albumot, amikor apu-anyu az összes kép közepére beállt, pontosan ugyanazzal az arckifejezséssel (igazolványkép-arc), gyakran még a lényeget is eltakarva, és amikor a család vmely tagja csak az épületet akarja lefotózni, akkor apuci veszekedni kezd, hogy minek pazarolja a képeket. no comment.
2: a konzervekről annyit, hogy mondjuk a maldív-szigetekre tényleg röhejes itthonról kaját vinni, de még akár dél-franciaországot is mondhatnám: ha egy csóri magyar ilyen "előkelő" helyre megy (ez nem irónia, hanem sajnos tény, akkor ne sajnálja már a pénzt pont a normális evésre. de ha valaki életében először végre eljut a tengerpartra mondjuk horvátországban, akkor teljesen érthető, ha az összekuporgatott pénzéből spórolni akar. mondjuk én tényleg nem mennék így nyaralni, hanem maradnék belföldön, mert az nem pihenés, hogy minden nap a drága időmből főzőcskézem a száraztésztát meg a konzerveket, a pihenés - fílingbe beletartozik a gondtalanság-érzet, de megértem, ha valaki annyira rég volt külföldön, hogy most már végre erre áldozza a kevés pénzét ahelyett, hogy tizedszer menne a tisza-tóra.
3: az biztos, hogy nagyon gáz, hogy a magyarok folyton ki akarják játszani a belépőket meg az éttermi fizetést, de ez valahol magyarázható azzal a szégyenkező daccal, hogy "a fene essen belétek, hogy meritek 5000 forintért adni a belépőt, meg 1000-ért a kávét, ne nézzétek már az összes külföldit megkopasztható milliomosnak! " van, hogy egyszerűen sajnálod valamire a pénzt, és ez nem attól függ, hogy amúgy menniyt költessz el a nyaralásra. mi pl tunéziában csak az első nap kértünk a félpanziós vacsorához ásványvizet, de amikor láttuk, hogy kb 1000 forintért adják azt, ami a boltban 100, akkor többet inkább nem ittunk a vacsorához. ezen lehet gúnyolódni, de egy dolog szállodára meg múzeumra sokat költeni, és más dolog hagyni magam mindenért megkopasztani.