En azt szoktam csinalni, hogy leszedem magam. Nem nehez, ha hasznalsz egy-ket segedeszkozt:
1. Alapveto, hogy a zene digitalis formatumban meglegyen. Ez altalaban nem problema, leven, hogy mar minden CD-n van, arrol konnyu grabbelni.
2. Betoltom CoolEdit-be, kivagom a harmonikat.
3. Egy-ket hajlitasnal "raerzek", hogy melyik lyukon csinalja, es abbol meg lehet allapitani a hangnemet. Masik modszer a felhangok kifigyelese.
4. Ha nincs olyan harmonikam, akkor CoolEdit-tel melyitem vagy magasitom a legkozelebbi harmonikamhoz.
5. Ha tul gyors (altalaban), akkor lelassitom. Ha harmadara lassitom, akkor meg meg nem megy szet a hang, de volt mar, hogy kritikus reszt otodere lassitottam. Az mar nem annyira hasonlita a harmonikara, de tokeletesen lehet hallani a hangmagassagot.
6. Ezutan csak meg kell hallgatni a zenet hangonkent, es harmonikaval fujni utana, amig meg nem talalod a hangot.
7. Megprobalom elhjatszani az eredeti zenere. Bamulok, hogy mit tudnak a profik, es ismet megallapitom, hogy meg sokat kell gyakorolnom. :)
Megjegyzes: a CoolEdit nem ingyenes program, de a honlapjarol letoltheto egy sharewhare verzio, ami korlatozott funkcionalitassal mukodik. Egyebkent a neten megtalalhato hozza kulcs, de termeszetesen a szoftverkalozkodas torvenyellenes. ;)