Sziasztok!
Bár azt ígértem nem írok többet a topicba, most mégis
úgy döntöttem, hogy közzé teszem a következő két írást, amelyek a Sokszínű Magyarország Polgári Körről jelentek meg.
Először is az Etyeki Polgári Kör és a Pannónia Polgári Kör kívánt a SMPK-nak sok sikert. Ezt így utólag is köszönjük szépen, ha véletlenül olvasnák a fórumot.
A Pannónia Polgári Kör közleményét megtaláltam a www.polgarikor.hu oldalon, de itt is teljes terjedelmében bemásolom macisajt99 és Szelíd Dionka kedvéért!
A Pannónia Polgári Kör közleménye
A Pannónia Polgári Kör tagjai megdöbbenéssel olvasták a Sokszínû Magyarország Polgári Kör megalakulását kommentáló sajtót. Az írások többsége ugyanis abból a téves megközelítésbõl indul ki, hogy a melegek körében kirívó, mi több elképzelhetetlen a nemzeti-keresztény gondolkodásmód.
A Pannónia Polgári Kör üdvözli a Sokszínû Magyarország Polgári Kört, munkájukhoz sok sikert kívánunk! Örömmel olvastuk, hogy az újonnan alakult döntõ többségében melegekbõl álló Kör is felvállalja és vallja nemzeti, polgári értékeinket, kiemeli a család megbecsülését, támogatását, a határon túl élõ magyarok sorsának fontosságát.
A Pannónia Polgári Kör csatlakozik a Sokszínû Magyarország Polgári Kör legutóbbi közleményéhez (polgarikor.hu), amelyben a kettõs állampolgárság ügyében emelik fel szavukat, a határon túli magyarokkal kapcsolatban. Továbbá fontosnak tartjuk, hogy a magyar kormány ne csak az ukrajnai, erdélyi és a vajdasági, hanem a felvidéki magyarok érdekében is lépjen fel a kettõs állampolgárság ügyében. Magyarország hamarosan az Európai Unió tagja lesz, és a jelenlegi 15 tagállam közül 11 tagállamban létezik etnikai alapon a kettõs állampolgárság intézménye. Meg kívánjuk jegyezni, hogy az Izraelbe kitelepült zsidó származású magyarok többsége is kettõs állampolgár, amit mi pozitív tényként könyvelünk el. Mindazonáltal, ha kettõs állampolgárságú zsidó honfitársaink számára ezen jogállás magától értetõdõ, akkor a mindenkori magyar kormány kötelessége az ország határain kívül élõ valamennyi magyar számára - vagy kollektíve, vagy egyénileg - ugyanazon jogállást biztosítani.
Pannónia Polgári Kör
Budapest, 2003. augusztus 15.