Kicsit olvasgattam a külföldi fórumokat, és néhány érdekes hírre bukkantam.
A CYM 3 egész Európában bekerült az 5 legjobban fogyó játék közé a múlt hónapban!!! Olasz- és Németországban is ebből adták el a legtöbbet az utóbbi hetekben.
Csakhogy, a Cyanide néhány embere szerint ennek ellenére sem lesz negyedik rész!!
Eredetileg tervezték ugyan, de néhány fórumozó olyannyira leszólta őket a hibák miatt, hogy bedühödtek, és nem folytatják a sorozatot. Nem tudom, hogy ez mennyire hivatalos, és őszintén szólva nem hiszem, hogy ez így ebben a formában igaz, végülis elég nagy marhaság lenne néhány idióta miatt lemondani az új rész által begyűjtendő tisztességes haszonról, de jelenleg ez a helyzet. Remélhetőleg ez változik majd, pláne, ha arra gondolok, hogy a másik Cyanide játék, a HRM valszeg nem lett akkora siker...
Végül egy jó hír, bár nem tudom, hogy külön letölthető lesz-e, vagy csak a patchben lesz benne, de készül egy segédprogi, amelynek segítségével a cdb (database) fájlokat Excelben is lehet majd szerkeszteni. Ez óriási segítség lenne, különösen, ha arra gondolok, hogy nekem eddig kb. 30 órámba került a database folyamatos fejlesztgetése, míg ezzel a progival kb. 2 óra alatt elkészültem volna...
Mellesleg, ha már szóba került, tovább fejlesztgettem a cdb-met, és bár még mindig nem tökéletes, de simulate-et használva végig tudtam nyomni egy egész szezont úgy, hogy egyik tour-on sem volt classification bug a div 1-ben. 3D-ben játszva összehasonlítottam a korábbi verzióval, és a tapasztalatom az volt, hogy míg a korábbi verzióban 26 kerekes nem ért célba időben (+1h35m00), addig az új verzióban csak 6, egy elég durva hegyi szakaszon.
További változás, hogy míg korábban rendre Hushovd, Tafi, és más jó riding-os kerekesek nyerték a sprinteket sim-ben, addig az új verzióban feljöttek a sprinterek. Petacchi, Cipollini, Zabel és a többiek rendre nyerik a sprint szakaszokat, ahogy az a valóságban is van.
Kicsi mellékhatás, hogy nehezebb őket lerázni a hegyeken, de azért általában ez is sikerül.
Nemsokára felteszem majd az oldalra az új verziót.