Infomaker Creative Commons License 2003.08.24 0 0 3896
Húúú mekkora vitát indítottam :)))

higgyétek el, hogy nem kap benzint motorféknél, és ez így van jól!

Nekem is 1500as kockaladám volt, és ott egy mikrokapcsolóval volt megoldva, hogy "tolóüzemben" lezárja egy mágnesszelep a benya útját.

A múltkor ültem egy fedélzeti komputerrel :) ellátott Skoda Fabiaban, amiben valami takesz (régi szar) 1.4 8V motor volt, és montam a csajnak (ő vezetett), hogy van egy ezresem, hogy ha motorfékezel, pillanatnyi fogyinak 0-át fog kiírni. hát így is lett.

Az astrám is ilyen, mondom egész visszahűl a motor, ha mondjuk hegyről lefele motorfékkel jövök.

Még valamibe gondoljatok bele:

Itt van az Astrám pl.: (de lehetne mondjuk a Thalia is) Ecotex meg ilyen olyan környezetbarát motor..kipufgáz visszavezetés..hidegindításkor plusz levegő benyomása a katalizátor elé..

mindenzt a környezetszennyezés csökkentésére.

hát majd pont az alapjárati benyát ne vennék el motorféknél?!

Kicsit más: rhapsody írta, hogy kb. ugyanaz a határ lenne, mintha a gyújtást levennénk.

hát kb. UGYANAZ a hatás, bár a kulcsot senki ne fordítsa el menet közben, de mondom, kb ugyanaz a határ, mintha mehet közben egy tündérke lehúzná az összes gyújtáskábelt.

(természetesen ha nyomnád közben a gázt ,akkor gáz lenne, mert az el nem égett benya továbbmegy a katalizátor felé, stb..)

miért nem köszöni meg a sebváltó?

a hatás ugyanaz: átmegy motorfék üzembe, és kész.

(persze most nem erről beszélünk, maradjunk a normál motorfék témánál)

Ezért hülyeség, amit pár kollégámtól is látok, állandóan üresbe teszik, gurulnak, fékeznek..

Nyugodtan kérdezzetek meg valami szevízest, vagy hasonlót, ugyanezt fogja mondani.

Előzmény: rhapsody (3888)