Hali,
Van civil rendőr is persze, amúgy elég linkek, meg le lehet fizetni őket:)
Porto belvárosában szerintem nehezen parkolhatsz, mármint ha a főtérre gondolsz, én nagyobb parkolót a vasút állomás körül (ami a főtér mellett van) illetve a külsőbb részeken láttam (mivel eléggé meredek és hegyes a város, ez is nehezíti a parkolást), viszont parkoló házak vannak (persze kintebb) illetve ha fel mentek a holland rész felé a domb tetején a kis utcákban biztosan van, csak nehogy egy helyi helyét vegyétek el mert lesz ungabunga:)
A híd másik oldalára át tudsz menni kocsival is a tetején, meg az alsó szinten is, de szerintem gyalog jobb, egy ebéd a bal parton, aztán egy porto-i kostoló a másikon egy kis sétával együtt...
Porto nagyon kis hely (belvárosát illetően!) Bevásárló központ pedig van a város sétáló utcáján, élelmiszer is, azt hiszem vasárnap is nyitva van valameddig.
Ha szemben állsz a városházával akkor jobbra kell elindulni, kb. a 3-4 utca a sétáló utca annak a közepén van...
Erre van a piac is, érdemes megnézni, hogy néz ki egy polip a lavórban mielőtt elkészítik, és a brutál kolbászok se semmik:)
byte
dismay
p.s.
van szerintem El Cortes de Inglés is, de nem tudom merre.
Braga-ban szerintem érdemes mászkálgatni is, úgy érdekesebb dolgokat láthat az ember..