II.rész
Az események között a konvenció résztvevői különféle videofelvételeket nézhetnek a film szereplőivel készített interjúkból:
Ewan McGregor
"Körülbelül 5 vagy 6 éves lehettem amikor az első rész kijött.Ezek a részek nekem sokkal többet jelentettek nekem mint egy film."
McGregor azt is megjegyezte, hogy a milyen volt látni magát a tükörben az Obi-Wan kosztümben első alkalommal:" Én voltam Obi-Wan Kenobi, és az egy leírhatatlan pillnat egy fiatal ember életében." Hozzátette "Imádom, hogy van fényszablyám. Ez a leghihetetlenebb idő amit valaha megéltem.Nme sok ember mondhtja el, hogy van neki ( fénykard )."
Natalia Portman
Portman a Queen Amidala szerepről beszélt..
Azsinésznő elmondta, hogy ő úgy látja, hogy Amidala minden lány példaképe lehet. " Ő nagyon erős és hatalmas. Ő irányít mindent." Azt is elmondta, hogy Amidala nagyon jó vezető és népének érdekében cselekszik és nem azért, hogy hatalmát növelje ( mint Senator Palpatine).
Portman arról is beszélt, hogy hányféle jelmezt kellett viselnie a filmhez.Tényszerűen majdnem minden jelenetben más ruhában jelenik meg.Felfedte, hogy milyen a jelmezek hatása a szinészi munkára: " Viselni ezeket a kosztümöket...mássá tette engem. Mássá leszel, máshogy is játszol."
Ahmed Best
Ő az aki Jar Jar Binks-et személyesítette meg a felvételek alatt ( ezután készítették a CGI karaktert ). Azt mondja, hogy Jar Jar az első teljesen komikus karakter a SW filmekben.Azt is elmondta, hogy Jar Jar-t száműzték hazájából esetlensége miatt ami őt számkivetetté tette.Az emberekben mélyen rejlő számkivetettség segíti majd a nézőket kapcsolódni a karakterhez.
Jake Lloyd
A fiatal színész Anakin Skywalker kapcsolatáról beszél édesanyjával, Schmi-vel " Ő az egyetlen személy aki mindig kiáll érte.." Amikor a bolygó elhagyása szóba kerül Qui-Gon and Obi-Wan társaságában, Anakyn : " Zavart és nem tudja, hogy menjen vagy maradjon."
Samuel L. Jackson
Jackson a Star Wars kaland mélységeiről beszélt: " Az első nap ( a felvételen ) fantasztikus volt a számomra...hirtelen ott álltam Yoda-val és minden volt nekem ami a SW kaland lehet." Jackson még mindig le van nyűgözve, hogy ez megtörtént vele.
Ray Park
A férfi aki Darth Maul-t játsza arról beszélt, hogy milyen is a jelmezben és a make-up-ban: "Egyszerűen nem tudsz jó lenni. Azt hiszem, hogy mindannyiunkban van egy kis sötét oldal. Én csak megpróbáltam kihozni."
George Lucas
A rendező felfedett néhány részletet a Sith-ről mondván, hogy egy bukott Jedi alapította.A Sith megtanulta használni az Erő sötét oldalát századokon keresztül miközben mindvégig rejtve maradt a világ szeme elől. Most. az első részben ismertté teszik ismét magukat amikor is a galaxis meghódítására törekszenek.
Minél közelebb kerül a film bemutatása többfajta trailer fog majd kijönni ( USA TV ) mindegyikben egy szereplő kiemelve.Az érdeklődés miatt most a Darth MAul Trailerrel foglalkozunk.
A trailer-ban Darth Maul beszél a félelem erejéről és a hatásáról az ártatlanok felett ( eközben a kamera Anakynt mutatja ).Maul ugyancsak említi a sötét erő hatalmát a korruptakon, miközben a trailreben Senator Palpatine-t láthatjuk.