A 80-as évek elején az NDK-ban voltunk 2 hetet egy faházas kempingtelepen, onnan rajzottunk ki a kocsival a környező városokba nézelődni. Palackos gáz volt a faház konyhájában, egyik reggel kiürült a gázpalack, a féárjemet küldtem intézkedni, de vele mentem a gondokságra. Azt hittem, majd brillírozni fog az angol tudásával, ehelyett azt mondta nemes egyszerűeséggel: "Gáz kaputt!" Rögtön kaptunk új palackot... :-)))
Van egy másik rémtörténetem is - számomra legalábbis annak tünt... Ausztriában voltunk, csalinkáztunk az országban a gyerekekkel, hol itt hol ott szálltunk meg, két szállás között egy kis tónál leálltunk nézelődni. Férjem kiszálláskor jól becsapta a Skoda ajtajait, előtte lenyomta azt a kis izét a kocsiajtón, szóval mikor kiszálltunk, a kocsi be volt zárva, ablakok feltekerve. Igenám! de benne felejtette a slusszkulcsot az ajtónyitókkal. Ott álltunk a saját kocsink mellett amibe nem lehetett újra beszállni, útlevelek pénz minden benne volt... egyszer valaki megmutatta, hogyan lehet egy dróttal kívülről kinyitni a kocsit, de honnan vegyünk drótot??? No a férjem elgyalogolt egy közeli kempingbe, ott angolul nemigen értettek, de hosszas gesztikulálás után sikerült megértetnie magát velók, hogy DRÓTRA van szüksége, ezt kínjába magyarul mondta, mire kiderült, hogy a drót az németül is drot... kapott egy ilyen fémdrótból készült ruhaakasztót, aztán sikerült betörnünk a saját kocsinkba, a körülöttünk lévő derék osztrákok nem kis megrökönyödése közepette... de mire ide jutottunk, én közben mindenféle nagy köveket kerestem, hogy majd betöröm velük a kocsi ablakát.
Jelzem azóta a legelső mozdulata kiszálláskor az, hogy kihúzza a slusszlulcsot és zsebrevágja, minden csak ezután jön... :-)