szedmák bakter Creative Commons License 2003.08.20 0 0 428
A jó öreg nyelvi problémák...:-)

Gimnázium másodikban Senigalliában nyaraltunk.Általában én beszéltem az olaszokkal,mert a többiekhez képest még én pöntyögtem legjobban angolul.Egyszer kitaláltuk,hogy bemegyünk megnézni Anconát.Mikor a jegyet indultunk venni,az egyik srác elkezdett morogni,hogy most már ő akar tolmácsolni,mert hogy ő is tud annyit angolul,mint én,meg különben is...kézségesen előreengedtem,ő határozottan odalépett a jegyárus csaj elé.Azt hittem,legalább valami többszörösen összetett,barokk körmondattal fog rendelni,de csak lecsapta a pultra a bankjegyet,majd rávakkantott a kislányra:
-"Ticket!Ancona!"

Sartiban is volt egy hasonló eset.Egyik srácot némi félreértésből kifolyólag kb.20-30 görög kergette végig a strandon. Gyorsan visszarohantunk a kempingbe a kenubajnok,herkulesi erővel bíró ismerősért,hogy szükség esetén legyen "közvetítő".Namost a srác egyrészt eléggé be volt nyomva,másrészt úgy nem lehetett agyoniskolázottnak tekinteni.A helyzetet azért nagyon élvezte,színlelt felháborodással rohant végig a parton,és minden szembe jövőre ráordított.
"-I'm the Zsolti,wo ist die(!)Karcsi?"

Majd megígérte,hogy minden göröget felaprít.Az első,aki szembe jött,eltakarta a holdat,akkora volt.Emlékeztettük ígéretére,erre csak annyit szólt:
-"Ez rendes görög...":-)

Előzmény: AliceCsodaországban (423)