Már rég akartam kérdezni: mi a véleményetek a honfitársaink autós szokásairól?
a következőkre gondoltam:
jövünk haza a Sógoroktól. a köv. látvány fogad: egy osztrák rendőr félreállít egy magyar konvojt az A2-esen és ebből kiszed 2 kocsit. természetesen, a matrica hiánya miatt.
ezt megelőző hétvégén szintén hazafelé a sógoroktól a bekötőúton Kópháza felé: rendőr áll egy mérőműszerrel és a magyar autókra irányítja azt. mondanom sem kell: kellemetlenül éreztem megint magam, hogy egy pár barom miatt megint egy ország népe szív.
közlekedés része: ű
Olaszország: Velence-Tarvisio szakasz... ez a rész már rendszeresen zsófolásig tele van magyarral. jönnek haza Jesoloból. 2 sávos pálya, hihetetlen forgalom. az olaszok borzasztó nagyot néznek, amikor a honfitársaink kiugranak a mezőnyből és a leállósávban előzgetenk. mondtuyk magukban, hogy ezek még nem látták a mi M7-esünket vasárnap délutánonként. ugyanezek az emberek pl. egy 10 éves Passáttal később a sógoroknál 130-as tempónál szétvillogják az előttük szabályosan, a megengedett maximális sebességgel haladó 3000 cm3-is Subaru terepjárót, hogy "húzódj már le te tahó". két kopasz fiatalember ült a Jesolo-Budapest járatban két, valószínűleg esztéta barátnőjével.
brrrr....