Sziasztok!
Örülök, hogy nyílt egy ilyen topik, és újabb információkat kaptam arról, amivel anyukám már jó ideje "bombáz"
Ő rettentően elkötelezett híve az ezoteriának, mélyen beleásta magát a tanfolyamoktól kezdve a könyveken át, minden lehetőséget megragadva. Nos, ő mondta a nagyobbik fiamról, hogy biztos indigó gyerek.
Rá eléggé ráillik a O. hozzászólásban leírt félelmek pár része, pl. ha nem adunk neki értelmes feladatot, agresszívvá válik, unatkozik. Ha leköti valami vagy valaki, és érdekli, nagyon beleássa magát.
Ő az első gyerek, így a tesóig (2 év), minden figyelmet és rengeteg foglalkozást kapott. Nagyon hamar tudott önállóan játszni, ez ma is jellemzi.
Amúgy én nem érzem átlagon felettinek, de tény, hogy rendkívül nehéz nevelni.
Mondjuk jó rajzképesssége van, imád is rajzolni, a fizika iránt már most nagyon érdeklődik, és részletes magyarázatot kér mindenre (5 éves). Ő is dús fantázájú, de van nála is egy visszatérő motívum: mégpedig ő élt már korábban egy másik bolygón, akkor az anyósomék voltak a szülei. (és még sok mindent mondott mi volt azon a bolygón, de azt már aktuális eseményekhez lehetett kötni)
Még sorolhatnám, vannak érdekes tulajdonságai, és tényleg figyelemre méltó a kölyök. Én is kicsit úgy érzem, nem tudok annyit energiát rá áldozni, aminnyit tényleg kellene, de akkor ez biztos elveszik? Amúgy az agresszivitását (tesó fele is, bár már jó a viszonyuk), szófogadatlanságát nehéz kezelni, az ovi sem a legjobb (bár ő szívesen jár)
Bár én nem érzem őt rendkívülinek, talán hihetek anyukámnak? Így leírva kevés az infó, de milyen odafigyelést indokol egy indigógyerek?
anyabanya!
A Te 8 évesed szófogadó volt? Tudtátok terelgetni? Hagyta magát nevelni? Mennyire hagytatok rá mindent?
(az enyém ha engedünk, még egy kicsit akar, ha kérdezünk, alkudozik, a "vereséget" nem viseli stb)
Ha szabadon hagyjuk, hogy fogja tudni később betartani a szabályokat??
G