Sziasztok!
Mi baratnommel mostanaban vettunk egy lakast a C epuletben. Koszi a sok hozzaszolast, amit irtatok. Nagyon sokat segitettetek. Azt hiszem pl. hogy ha az eloszerzodes alairasanal hallottam volna eloszor a peres ugyukrol (mert hogy elotte nem emlitettek ezt a "kis aprosagot") valoszinuleg fejukre borogattam volna az asztalt ;)
Garancia: az tenyleg ugy van, hogy az egesz lakassal kapcsolatban kell a vegen egy garancialevelet kapnunk. Ez azert van, mert mi a beruhazoval allunk szerzodesben, a kivitelezovel viszont nem. Tehat a garancialevel, amit a kivitelezo bocsat ki, teremti meg a jogi kapcsolatot koztunk es a kivitelezo kozott.
Legkondi: erre ket lehetoseg van. Az egyik a split klima elokeszites, a masik egy radiator szeru dolog. Az elso esetben annyit csinalnak, hogy berakjak neked a csoveket a falba, oda ahova te szeretned, es amikor bekoltozol, akkor egyenileg olyan klimat teszel fel es azzal szereltetet be amilyet es akivel akarod. A masik meg ugy hangzott, mint egy "fix" mobil klima. Tehat felszerelik neked a falra kiutnek a falon ket lyukat amin veszi meg adja a levegot. Feltetelezem, hogy sokkal hangosabb, mint a split, hiszen a teljes eszkoz lakason belul van. Szoval nekem igy elso hallasra nem tetszik.
Internet: regebbi hozzaszolasban olvastam, hogy a XIII. keruletben nem lehet ADSL kapcsolatot kerni, mert uvegszalas halozat van. Ugy tunik ez meg fog valtozni: Cikk. A masik ezzel kapcsolatban, hogy a CP-nel is rakerdeztem, hogy nem akarnak-e esetleg ok valami szelessavu elerestbiztositani a lakoknak. Nem kaptam konkret valaszt, csak annyit, hogy elofordulhat es hogy targyalnak szolgaltatokkal.