Skorpió Creative Commons License 2003.08.12 0 0 52
Occy !

Mivel ebben a hozzaszolasodben relative kevesebbet szemelyeskedtel, szivesen valaszolok.

Figyelj, az olyanoknak, mint te, én sem adnám meg az életben a magyar állampolgárságot!

Szoval te politikai elkotelezettseg, velemenykulonbseg szerint adnal vagy nem adnal magyar allampolgarsagot. Aki veled egyetert, az megkapna, aki nem, az nem. Nem minositem.

Még azt is szégyellem, hogy erdélyi (?) származású magyar (?) vagy (ha ugyan az vagy).
Vica versa.

Kérdezd meg Albert Álmos sepsiszengyörgyi polgármestert, hogy is kell értelmezni pl. a zászlótörvényt.

A roman torveny szerint jogosan buntettek meg Alberet Almost. A torvenyeket akkor is be kell tartani, ha nem tetszenek neked. Termeszetesen ekkor torekedni kell a torveny megvaltoztatasara. Kivalo lehetoseg erre az RMDSZ politikailag betolt szerepe, mozgastere, lehetosege, ereje. Ki kell hasznalni.
Minden torvenytelenseg csak gyengiti a poziciotokat. Nincs ra szuksegetek. A helyzetetekben kinosan(!) be kene tartnai a torvenyeket, akkor is ha idiotak. Az egyik torvenytelenseg nem legitimizalja a masikat.

Te nem tudod értelmezni a törvényt, te szerencsétlen!
En abban a szerencses(!) helyzetben vagyok, hogy elfogulatlanul tudom ertelmezni a torvenyt. Hogy ki, mikor, mit magyaraz bele, az o dolga. Hangsulyozom, a torveny lehet rossz, de nem diszkriminativ a kisebbsegeken belul. Ugyanolyan jo vagy rossz barmelyik kisebbsegnek. Vilagos ? Es ez volt a kiindulasi kerdes.

De úgy nézem, élvezted, ha itt újra lefordítod.
Te idezted, gondoltam celszeru a tisztanlatas vegett leforditani. Csak nem szegyelled ?

Nastase a Medgyessy-féle kiherélt változatot pont úgy elítéli, mint az Orbán-félét.
A topicnyito mintha dicserte volna. Nekem is ugy tunt.

Nezd, occy ! En megmondom oszinten, engem nem erdekel hogy Romania, azon belul Nastase mit s hogyan akar a romanokkal. Szamomra teljesen indiferens, legalabb is addig, amig bennunket ill. a magyarsagot nem erinti. Engem nem erdekel, hogy Nastase hulye, vagy okos vagy barmilyen. Nekem nem pelda, nem etelon Romania, mint nektek. Tetszik, nem tetszik, ez van.

Egy kis absztrakcioval e topic kapcsan te is konnyen belathatod, hogy a roman radikalizmus, ill. a magyar radikalizmus egy torol fakad, rengeteg a kozos vonas. Ez azert borzaszto, mert akik ma Magyarorszagon ill. Erdelyben elvakultan kuzdenek a kulfoldi magyarsag erdekeert, ha romannak szuletnek, ok lennenek a Nagy Romania Part vergozos vezerszonokai. Tehat a velemenyuket nem az igazsag, hanem a szuletesi kornyezet hatarozza meg, es ezert ok/ti hiteltelenek vagytok.

De ha mar szoba hoztam Romaniat, adnek egy jotanacsot. Ki kene hasznalnotok azt a helyzetet, hogy ti igaz hogy magyaroknak valljatok magatokat, de kozben Romania nemzetallamnak definialja onmagat, ezert a ti erdekeiteket is egy leendo statusztorvenyben ervenyesiteni kell (Romanianak). Gondold at.

skorpiók (Scorpionidea) = a pókszabásúak egyik rendje.

Ezek szerint az „élvezkedj, pók!"-ot nem pejorativ ertelemben hasznaltad. Igy mar egeszen mas. (:-)))

(Olvasd el a mai Nepszabadsagot, van benne szo a kettos allampolgarsagrol. Anno, Orban lemondott rola.)

Előzmény: occy (51)